Utazások arrow Utazások Magyarországon
Bábolna
Komárom-Esztergom megye
A Győrtől keletre található Bábolna az egykori Állami Ménesbirtokáról, lótenyésztéséről híres. Az 1789-ben alapított ménesközpont épülete a Szapáry-kastélyban található. A ménesbirtok történetét múzeum mutatja be.
Folytatás... [Bábolna]
 
Fertőrákos
Győr-Moson-Sopron megye
Fertőrákos legjelentősebb műemléke a püspöki kastély épületegyüttese. A kor legrégebbi emlékét a Mithras-barlangban, a falutól északra találhatjuk. Érdemes még megtekinteni az egykori vízimalom épületét, a városfal maradványait és a  Kristálymúzeumot.
Folytatás... [Fertőrákos]
 
Rábaszentmiklós
Győr-Moson-Sopron megye
A Győrtől délre fekvő település fő látnivalója az eredetileg a 12. században épített háromkaréjos temploma. A román stílusú templom eredetileg kétkaréjos körtemplomnak épült, a hozzá kapcsolódó patkó alakú szentéllyel és sekrestyével, a harmadik karéjjal később egészült ki eredeti formáját megtartva.
Folytatás... [Rábaszentmiklós]
 
Fertőújlak
Győr-Moson-Sopron megye
Fertőújlak a Fertő-tó magyarországi szakaszának északkeleti csücskében helyezkedik el a közigazgatásilag Sarródhoz tartozó kistelepülés. Itt található a Fertő Hanság Nemzeti Park Mekszikó turistafogadó és oktatási központja.
Folytatás... [Fertőújlak]
 
Ikrény
Győr-Moson-Sopron megye
A Győrtől délnyugatra elterülő Ikrényben találjuk a 18. század végén épült Merán-kastélyt. A kastély jelenleg üresen áll, felújításra szorul. A település fő vonzereje a kavicsbányából kialakított horgásztó, kedvelt vizisport és rekreációs hely. Népszerű kirándulóhely a Holt-Rába és a közeli Fülöp-erdő.
Folytatás... [Ikrény]
 
Egyed
Győr-Moson-Sopron megye
Egyed központjában található Festetics-kastély a 18. században épült. Az egykori épület ma már nem látható, helyére Egyedi Artúr 1882-ben új, romantikus stílusú kastélyt emeltetett. Az épület jellegzetességei a bástyaszerű sarkak, az épület jelenleg üresen áll. A kastéllyal szemben található az 1733-ból származó római katolikus templom, melyet 1933-ban neobarokk stílusban átépítettek. A harangtornyot és a szentélyt eredeti állapotában hagyták meg.
Folytatás... [Egyed]
 
Rajka
Győr-Moson-Sopron megye
A határ menti Rajka település legjelentősebb látnivalói a gótikus eredetű katolikus templom és a barokk stílusú Zichy-kastély. A római katolikus temploma eredetileg gótikus stílusban épült a 14. században, ezt követően a 18. században barokk stílusban alakították át.
Folytatás... [Rajka]
 
Dunasziget
Győr-Moson-Sopron megye
A Mosonmagyaróvár közelében található szigetközi kistelepülés, Dunasziget elsősorban strandja és természeti értékei miatt ismert. A település különösen vizitúrázók és kerékpártúrázók körében közkedvelt.
Folytatás... [Dunasziget]
 
Hegyeshalom
Győr-Moson-Sopron megye
Az osztrák határ mentén fekvő Hegyeshalom legjelentősebb műemléke a középkori eredetű, de a 18. század során barokk stílusban átépített római katolikus templom. A templomban gótikus falképek és barokk stílusú berendezés található. Klasszicista jellegű evangélikus temploma 1850-ben épült.
Folytatás... [Hegyeshalom]
 
Sarród
Győr-Moson-Sopron megye
Sarród település egykoron a Fertő partján helyezkedett el, a tó 19. századi, részleges kiszáradásáig rév is működött benne. A falu Fő utcáján, az utcaképben még megtalálhatók a vidék népi építészetére jellemző, oromzatos homlokzati kialakítású parasztházak. A település jelentősebb műemléke az 1752-ben épített, barokk stílusú római katolikus templom.
Folytatás... [Sarród]
 
Fertőszentmiklós
Győr-Moson-Sopron megye
Fertőszentmiklós katolikus temploma és a Bezerédj-kastély érdemel említést. Katolikus templomát 1725-ben építették, barokk stílusban, jelenleg búcsújáró helyként is működik. A 18. században épített Bezerédj-kastély, a település nyugati szélén található.
Folytatás... [Fertőszentmiklós]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok: 45 - 55 / 64

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement