Madeira nyaralás

Madeira Nyaralás

Európa legegyedibb szigete, mely az Atlanti-óceánon található, kb. 1000 km-re Lisszabontól és kb. 700 km-re az afrikai partoktól. A Portugáliához tartozó Madeira már régóta a nyugodt kikapcsolódást, kiváló borokat, gasztronómiai élvezeteket és üde zöld tájakat kedvelők körében a legnépszerűbb üdülőhely.

Szállodái elegánsak, általában a csodás tengerparti magaslatokon fekszenek Funchalban, amely a sziget fővárosa – és környékén. Madeira klímája egész évben nagyon kellemes, soha sincs nagy forróság, kellemesen meleg mikroklímával rendelkezik. A tengervíz is egész évben fürödhető, bár kissé hűvösebb: 18-20 °C. A szigeten számos kirándulási lehetőség és program várja a vendégeket.

madeira utazás

Madeira Látnivalók és Nevezetességek

Funchal

Madeira fővárosa több, mint 500 éves település, kivételes földrajzi elhelyezkedéssel. A kikötőtől kezdődő amfiteátrum 1200 méter magasságban végződik a városban. Könnyedén felfedezhető gyalogosan is a ma modern életet élő, kb. 100 ezer lakosú város.

Funchal

Jardim do Mar

A tenger kertje, amely nevét az Atlanti-óceán szépséges vizéről kapta. A helység a szörfözők nagy találkozóhelye.

Jardim do Mar

Cabo Giraio

A világ második leghatalmasabb tengerparti sziklamagaslata, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tájra.

Cabo Giraio

Sao Vicente

Kis tengerparti város szép templomokkal és XVIII-ik századi házakkal.

Sao Vicente

Pico Ruivo

A sziget legmagasabb pontja, 1861 méteres hegycsúccsal.

Pico Ruivo

Camacha

Kis falu Funchaltól pár kilométerre keletre. Híres alma fesztiváljáról, valamint itt található a legtöbb kézműves üzlet.

Camacha