Vilnius

Vilnius

A Vilija és Vilejka folyók találkozásánál található festői szépségű Vilnius, Litvánia fővárosa, de emellett Kelet-Európa egyik legszebb városának is tartják.

A két folyó találkozásánál kiemelkedő várhegyen találhatjuk Vilnius 14. században épített erődítményét, melynek jelenleg is álló részében, a ’Gediminas Tower’ben múzeum működik. A várhegy alatt elterülő óváros sziluettjét a 13-19. század között épített, különféle stílusú és felekezethez tartozó templomok tornyai töltik be.

Vilnius székesegyház

Többnyire egységes, barokk stílusú óvárosa szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. A történelmi óváros egyik jellegzetes helyszíne a Székesegyház Tér, ahol a katedrális mellett külön álló, 57 méter magas harangtorony egyben a város szimbóluma is. Vilnius kulturális élete hasonlóan gazdag és szerteágazó, múzeumai és galériái mellet kiemelendő a kortárs művészek által uralt Uzupis negyed.

Vilnius óváros

A város egyediségéről sokat elárul, hogy a világon egyedül itt állítottak köztéri szobrot a rock fenegyerekének, Frank Zappának.

Vilnius SzállásBooking.com