Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos ( Görögül: Ζάκυνθος, [ˈzacinθos] ) vagy más néven Zante egy görög sziget a Jón tengeren. Pontosabban a harmadik legnagyobb a Jón szigetek közül. Zakynthos egy teljsen különálló sziget a Jón-tengeren egy önkormányzata/törvényhatósága van. 420 négyzetkilométeren terül el a sziget és 123 kilométer hosszú parttal rendelkezik. A szigetet Zakythos után, a legendás arkádiai Dardanus fiáról nevezték el. A sziget turizmusa évről-évre virágzik, így lassan már minden utazási iroda kínálatában is helyet kaphat.

Zakynthos

Zakynthos a Jón-tenger keleti részén található, 20 km-re a Pelloponészoszi-félszigettől. Tőle északra található Kefalonia. Megközelítőleg 40 km hosszú és 20 km széles ez a gyönyörű sziget, amely rengeteg látnivalót kínál az ide látogatóknak. A 2012-es számlálási adatok alapján megközelítőleg 50.000 embernek ad otthont és megélhetést. A legmagasabb pontja a Vrachionas, a maga 758 méterével.

Zakynthos

Zakynthos természeti alakja egy nyílhegyhez hasonlít, amely észak-nyugatra mutat. A sziget nyugati felén egy hegyvidéki fennsíkot találhatunk, míg a partvidék délnyugati felén meredek sziklákkal futhatunk össze. A keleti fele sűrűn lakott termékeny síkság. Ezen a síkságon kapott helyet egy nagyon hosszú homokos tengerpart, melyeket egy-egy hegy szakít meg.

Zakynthos

Érdemes megemlíteni Bochali-t(Μποχάλη), amely egy kis falu és egy szűk közösség Zakynthos déli parjainál. Zakynthos város része. Gyakran hozzáveszik Akrotiri és Kydoni falukat is, mikor Bochali-ról beszélnek. Ez a kis település gyönyörű kilátást biztosít a közeli Zakynthos városára.

Zakynthos

A sziget fővárosa nem más, mint Zakynthos. A város a keleti parton található. A hivatalos nevét ha nem vennénk figyelembe, akkor Chora-ként is említhetnénk. Zakynthos kikötője Kyllini várossal áll elsődleges összeköttetésben, amely Görög-félszigeten található. De kompok járnak Agios Nikolaos-ból Argostoli-ba (Kelafonia sziget)

Zakynthos szállásBooking.com