Mallorca

Mallorca

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár szigetek egyik, nagyon népszerű üdülőhely a turisták körében. A 20. század közepe óta egyre nagyobb számban érkeznek ide vakációzók a Föld minden pontjáról. A sziget fővárosa Palma de Mallorca. Mallorca több, mint 550 km csodálatosan szép és változatos tengerparttal rendelkezik. A szigeten két jelentősebb hegyvonulat is pompázik, így a túrázás szerelmesei sincsenek bajban ha kirándulni szeretnének. Mallorca szigetén nyolc nagyobb üdülőváros várja a turistákat, de természetesen a szigeten mindenhol szívesen látják őket.

Mallorca időjárása

A kellemes mediterrán klímának köszönhetően a hőmérséklet napközben szinte soha nem csökken 15 fok alá, így tulajdonképpen a tél közepén is tavasz van, még januárban is napi 4-5 órás napsütésre számíthatunk.A tengerben való fürdőzéssel a bátrabbak már májusban megpróbálkozhatnak, de ilyenkor a víz hőmérséklete csak 18 fok körül mozog.

Mallorca látnivalók, települések

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, a sziget fővárosa, ahogy erre számítani is lehet egy főváros esetében állandóan lüktet és pezseg. A szigetlakók fele ebben a városban él!

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca szállásBooking.com

Deia

Deia egy gyönyörű pici városka, mely megőrizte a maga régies báját. Nem építették tele hatalmas komplexumokkal, nem betonozták le strandjait stb. Számos művész járt már itt és alkotott is, egyiküknek jelentős szerepe van abban, hogy Deiat nem fertőzte meg a vad turizmus. Természetesen itt is vannak apartmanok és olcsóbb szállások, de elsősorban a gazdagabb emberek választják Deiat nyaralóhelyül.Többek között nyaralt itt Mike Oldfield is. Deia csodálatosan szép települését narancsfa ligetek és olajfa ligetek övezik.

Deia Mallorca

Deia szállásBooking.com

Alcudia

Alcudia egy nyugodtabb pici város egy szép főtérrel a Placa de Constitució-val. A sziget északi részén található körülbelül negyven kilométerre a fővárostól. Gyönyörű strandja az egyik legszebb a szigeten, de talán a legeslegjobban felszerelt strand. Alcudia ad otthont a híres Hidroparknak, amely egy renget élményt kínáló vízi vidámpark.

Alcudia Mallorca

Alcudia szállásBooking.com

Cala D’Or

Cala D’Or egy igazi bűbájos spanyolos üdülőhely Mallorca délkeleti részén.Aki nem szereti a tömeget és a nyüzsgést, annak tökéletes választás! Hófehérre meszelt házaival igazán elbűvölő képet ad! Tengerpartja festői, összesen hét öböllel rendelkezik a városka, hat öbölben hívogató strandok vannak, melyek sajnos időnként ellepnek a szigeten üdülő turisták, így néha itt is elkerülhetetlen a tömegnyomor. A hetedik öbölben jachtok ringatóznak, itt van a kikötő. Cala D’Or magyar fordításba Arany öblöt jelent.

Cala D’Or Mallorca

Cala D’Or szállásBooking.com

Cala Millor

Cala Millor a legnagyobb üdülőváros a sziget keleti részén, tulajdonképpen mára már összeépült Cala Bona településsel. Fantasztikus éjszakai élettel rendelkezik, állandó itt a nyüzsgés és a pezsgés! A városban golfpálya is működik! A golfozás mellett számos lehetőség adódik sportolásra, több sportpálya is található a városban. A strand mentén szebbnél szebb szállodák nyúlnak a magasba, melyek turisták ezreit fogadják be évről évre. A sziget legbiztonságosabb strandja itt található, külön ajánlott pici gyermekkel érkező családoknak. Rengeteg étterem, bár, kávézó és szórakozási lehetőség várja az itt nyaralókat.

Cala Millor

Cala Millor szállásBooking.com

Magaluf

Magaluf város számít Mallorca Ibizájának, az állandó buli színhelye, a fiatalok legkedveltebb üdülővárosa. Összesen két stranddal rendelkezik, ahol ki lehet pihenni az éjszakai dorbézolást:) Rengeteg szórakozóhely, vendéglátóegység áll a vendégek rendelkezésére, sőt bónuszként Európa legjobb klubjai is képviseltetik magukat a városban! Aki napközben sem szeret egész nap a parton sütkérezni ezernyi program áll rendelkezésre, legyen az sport, vagy inkább vidámpark, esetleg valamilyen show műsor. A kalóz show az itt nyaralók szerint kihagyhatatlan látnivaló! Kicsi gyereke, nagyobbacskák és felnőttek számára egyaránt hatalmas élmény, egy színházban tartják, ahol a nézők magában a díszletben ülnek.

Magaluf Mallorca

Magaluf szállásBooking.com

Palma Nova

Palma Nova szintén a tömegturizmus egyik legfőbb célpontja, a fővárostól tizenöt kilométerre található. Az első üdülővárosok között épült fel a szigeten. Strandja fehér homokkal és hihetetlenül tiszta vízzel várja a strandolókat. Itt is szórakozóhely hegyek várják a turistákat, pezsgő éjszakai élet, de nyüzsgése kicsit elmarad Magaluftól!

Palma Nova Mallorca

Palma Nova szállásBooking.com

Playa de Palma

Playa de Palma nevét biztosan mindenki hallotta már, nagyon kedvelt üdülőváros a fővárostól tíz kilométerre. A kényesebb füleknek nem ajánlott, mert a sziget repülőterétől mindössze két kilométerre van, így a le-és felszálló gépek zaja zavarhatja pihenésüket. Családos emberek inkább kerüljék ezt a helyet, mert itt mindig lüktet az élet,sokszor zavaró lehet a több helyről szóló hangos zene, a fiatalok tombolása:) Nagyon kedvelt elsősorban a német turisták körében, akik pénzt és időt nem sajnálva azért érkeznek a szigetre, hogy alaposan kitombolják magukat és ezt értsük a szór legszorosabb értelmében! Rengeteg szórakozóhely várja őket, a vastag pénztárca pedig adott.

Playa de Palma Mallorca

Playa de Palma szállásBooking.com