Alcudia

Alcudia

A római Pollentia helyén elterülő város keskeny utcáival akár egy kis csodálatos ékszeres doboz. Alcudia Mallorca egyik nagyjelentőségű turista-központja, aminek nagyon jó hírneve van. A város üdülőterületének 8 km hosszú, fehérhomokos, kék zászlós tengerpartja van.

A hely elmondható, hogy a sziget legjobbjának számító, bárokkal, éttermekkel, és üzletekkel övezett tengerpartja mellett igen sok remek kikapcsolódási lehetőséget is nyújt Alcudia az ideérkező nyaraló vendégeknek. Az alcudiai Hidropark tökéletes hely az aquaparkok szerelmeseinek. A Hidroparkban az élvezetes csúszdák mellett bungee jumping, golf, és egyéb “szárazföldi” szórakozást biztosító alkalmatosságok is kipróbálhatók. A gyermekek számára fantasztikus élményeket nyújt a különleges labirintus-park.

Alcudia kikötő

Alcudia csodálatos ősi óvárosát mór falak ölelik körül. A falakon számos kapu és 26 torony található. A római időkből fennmaradt Pollentia a régi római város maradványa, és egy kis amfiteátrum Spanyolország legkisebb fennmaradt színháza is látható az óvárosban.

Alcudia beach

Ez a város ie. 1-2. században a virágkorát élte, mára a római kori romjai csak kis részben maradtak fent. Feltárták még a feltételezett fórum és néhány lakóház alapjait, pár törött oszlopot is visszaállítottak, de a kövek nagy részét az idők folyamán sajnos széthordták. Hetente két napon színes, fergeteges piac működik az óvárosban.

Alcudia szállásBooking.com