Mini Magyarország Szarvas

Mini Magyarország

A Mini Magyarország Makettpark az egyik legnépszerűbb attrakció hazánkban, a Szarvasi Arborétum területén, a Történelmi Magyarország és egyben Kárpát-medence mértani közepén található meg. A Makettpark évről-évre folyamatosan bővül, és a nevezetes épületek különleges perspektívából csodálhatók meg.

A Körösök szívében található Szarvas és környéke ideális kirándulóhely. A holtág szarvasi szakaszán található a város fő attrakcióinak – az Arborétumnak, Mini Magyarország Makettparknak a megállója, amelyet a Katalin II. sétahajóval is megközelíthetünk.  A Szarvasi Arborétum nevezetes olyan botanikai ritkaságokról, amelyek egyedülálló módon itt láthatók, például a 150 éves óriás Hegyi mamutfenyő, vagy a Kínai mamutfenyő, amely a legidősebb európai példányok közé tartozik. A másik igen népszerű látványosság a Mini Magyarország Makettpark.

Mini Magyarország Szarvas

Mini Magyarország Makettpark látnivalói

Az Arborétum déli részén található a Makettpark, amely különleges abból a szempontból is, hogy a Történelmi Magyarország és egyben Kárpát-medence mértani közepén építették fel. A makettek speciális technológiával épültek, és rendkívül részlet gazdagok, a történelmi épületek látványos kicsinyített másai. A legtöbb attrakció jellemzően 1:25 léptékű. Az egyes makettekhez tartozó interaktív elemek például vasút és hajómodellek nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek számára is különleges élményt nyújtanak. A közel száz makett nem csupán a történelmi múltat, hanem a modern kor nevezetességeit is bemutatja. 2015-től kibővült Erdély nevezetességeivel, majd 2016-ban Felvidék, 2017-től pedig már Kárpátalja nevezetes látnivalói is megcsodálhatók. Ezenkívül itt tekinthető meg hazánk legnagyobb Szent Korona- installációja is.

Mini Magyarország Szarvas

Nyitvatartás

A Makettpark minden nap nyitva tart, 08:00 órától sötétedésig látogatható.

Jegyárak

Ingyenes a belépés 3 éves kor alatt.

Árak hétköznap:

Belépőjegy felnőtteknek: 1800 Ft

Belépőjegy diákoknak és nyugdíjasoknak: 1200 Ft

Árak hétvégén és kiemelt ünnepnapokon:

Belépőjegy felnőtteknek: 2500 Ft

Belépőjegy diákoknak és nyugdíjasoknak: 1700 Ft

A Mini Magyarország Makettparkba külön belépőjegy is váltható, de kombinált belépőjegy (Makettpark+Arborétum) is vásárolható. A részletes tájékoztató, valamint a kiemelt ünnepnapok listája megtalálható a Makettpark hivatalos oldalán a http://minimagyarorszag.hu/jegyek/ alatt.

Elérhetőség

5540 Szarvas, I. Külterület 9.

Telefonszám: +36 66 312 344

E-mail: info@minimagyarország.hu

Fotó: minimagyarorszag.hu