Tenerife

Kanári szigetek

A Kanári szigetek sokaknak álom uticél, úgy szoktál emlegetni őket, hogy az “örök tavasz birodalma”, összesen hét nagy szigetet és több aprót foglal magába a szigetcsoport.

Tenerife

A Kanári szigetek egyik legkedveltebb tagja Tenerife szigete, ahol megannyi csoda vár ránk. Kilométeres sziklafalak a Los Gigantesnél, bálnales, vulkanikus strandok, Spanyolország legmagasabb hegye, az elfelejtett falu és még sorolhatnám az izgalmasabbnál izgalmasabb programokat.

Tenerife

Gran Canaria

Gran Canaria szigete vagyis a Nagy Kanári sziget szintén igen népszerű uticél, ahol valóban ötvöződik Afrika és Európa, a sziget nagyon változatos,nem véletlen hogy egyre többen vásárolnak itt ingatlant, a klíma fantasztikus, az egyik legegészségesebb a világon. Nem tévedhet minden évben több, mint kétmillió utazó, aki itt tölti vakációját.

Gran Canaria

Lanzarote

A Kanári szigetek legkülönlegesebb szigete Lanzarote szigete, amely például a német turisták körében imádott uticél, de magyar utazási iroda kínálatában még sosem láttam, pedig igazán magával ragadó és valóban különleges uticél, holdbéli tájaival mindenkit lenyűgöz.A vulkanikus sziget rengeteg izgalmas és egyedi kirándulási lehetőséget tartogat az ide látogatóknak.

Lanzarote szigete a helyiek elnevezése szerint a “Száz vulkán szigete”, tulajdonképpen nem is meglepő ez az elnevezés, ugyanis a szigeten valóban számtalan tűzhányó található, melyek egy igazán különleges és nagyon tagolt szigetet alakítottak ki.A sziget hivatalos elnevezése egy olasz tengerész neve után történet meg.

Lanzarote

Fuerteventura

Fuerteventura szigete a második legnagyobb a szigetcsoportba, ezért az “Öreg szigetnek” is nevezik. Sok utazó fordul meg itt is, hiszen egy nagyon egyedi szigetről van szó és az sem utolsó, hogy ez a Kanári szigetek legmelegebb tagja! Homokos strandok, történelmi emlékek, szörfparadicsom és nyugodt nyaralás, ez Fuerteventura.

Fuerteventura

La Gomera

La Gomera már nem igazán ismert a Kanári szigetek között, pedig elbűvölő sziget, mentes a tömegturizmustól, ugyanakkor a sziget egy része a Világörökség részét képezi.A sziget az erózió következtében már a felére csökkent.Látogasson el ide és kóstólja meg a kanári pálmákból készült mézet:)

La Gomera

La Palma

La Palma vagy más néven “La Isla Bonita” majdnemhogy ismeretlen a turisták körében, nem az a tipikus üdülőcélpont, hiszen viszonylag kevés fürödhető tengerparttal, kevesebb napsütéssel rendelkezik, mint a többi Kanári sziget, ugyanakkor mégis tökéletes uticél a természet szerelmeseinek, sőt a csillagászat után érdeklődőknek kötelező, ugyanis a világ legjobb csillagmegfigyelő helye ezen a szigeten van.

La Palma

El Hierro

El Hierro szigetéről sokan azt tartották a régi időkben, hogy itt van a világnak a vége, de mára szerencsére bebizonyosodott, hogy ez nem így van.A teljes sziget a Világörökséghez tartozik, nem üdülőparadicsom, de a szomszédos szigetek valamelyikéről mindenképpen érdemes ellátogatni ide egy kirándulás erejéig.

El Hierro