tenerife

Tenerife

Miért Tenerife? Mi szól a tenerifei nyaralás mellett?

Tenerife az egyik legnépszerűbb utazási célpont, számos tényező mellett talán a legfontosabb ok a kellemes időjárása, amelyet egész év során lehet élvezni. A hőmérséklet folyamatosan 22-28 Celsius fok körül van, és a természeti adottságai, és klímája miatt télen-nyáron lehetőség van strandolásra, kirándulásra vagy akár búvárkodásra. A strandolást kedvelők általában a sziget déli partjait részesítik előnyben, ahol aranyszínű homokos strandok mellett fekete vulkanikus homokkal borított partszakaszokat találhatnak.

tenerife kanari szigetek

Teneriféről

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb és talán a legnépszerűbb szigete. Az utazók számára több szempontból is vonzó úti célpont: a természeti adottságokban való gazdagsága a hegyláncok és a homokos strandok kettőssége.

A kiváló időjárás, a zavartalan napsütés egész évben lehetőséget nyújt a szabadban való időtöltésre. A passzátszelek és a felszálló légáramlás miatt meglehetősen ritka az esőzés, amely széles körű turisztikai programok kihasználását biztosítja, legyen szó kirándulásról, vagy lubickolásról. A térséget már az ókorban is ismerték, majd évszázadok múltán a világ minden pontjáról jönnek a pihenni és gyógyulni vágyók.

Tenerife látnivalók

Mit érdemes megnézni, ha Tenerifén nyaralunk? Melyik városait érdemes felkeresni? Milyen nevezetességek, természeti látnivalók megtekintését ajánljuk azoknak, akik turistaként, nyaralóként Tenerifébe utaznak?

A sziget a nyaralás és kikapcsolódás mellett természeti látnivalók, történelmi városkák és nevezettességek sorát kínálja, ugyanakkor a kiépített szolgáltatások miatt a családdal, kisebb-nagyobb gyermekkel érkezőket is világhírű turista attrakciók szórakoztatják.

tenerife teide

Tenerife Városai, Települései

Santa Cruz

Tenerife fővárosa, mely egyike Spanyolország legnagyobb kikötővárosának, a sziget északkeleti csúcsán található.  Santa Cruz de Tenerife, amely egyben a sziget legnagyobb közigazgatási központja, nyüzsgő kereskedelmi és kikötőváros.

A városban található számos nevezetesség, a Régészeti és Antropológiai Múzeum, akár a 17. századi barokk templom, a San Fransisco, de Jardin Garcia Sanabria tájkertjeinek megtekintése és is vonzó látnivaló lehet. Mivel 1852-ben szabad kikötő lett, ezért vámmentesen vásárolhatók meg a termékek

Tenerife Tenerife az egyik legnépszerűbb utazási célpont, számos tényező mellett talán a legfontosabb ok a kellemes időjárása, amelyet egész év során lehet élvezni. A hőmérséklet folyamatosan 22-28 Celsius fok körül van, és a természeti adottságai, és klímája miatt télen-nyáron lehetőség van strandolásra, kirándulásra vagy akár búvárkodásra. A strandolást kedvelők általában a sziget déli partjait részesítik előnyben, ahol aranyszínű homokos strandok mellett fekete vulkanikus homokkal borított partszakaszokat találhatnak.

Santa Cruz szállásBooking.com

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, már régóta ismert gyógyfürdőként  tartják számon, de érdemes bebarangolni a szűk utcácskáit tereit.  A hatalmas indiai babérok és pálmafák árnyékában jól eshet megpihenni. Puerto de la Cruz legfontosabb látnivalói a Jardín Botanico, a Loro Park, a Bananera el Guanche banán ültetvény, és a Lago Martinez.

puerto de la cruz tenerife
Puerto de la Cruz szállásBooking.com

La Laguna

Tenerife másik legfontosabb városa La Laguna, mely egy völgyben helyezkedik el, szintén különleges látnivalókat kínál. A sziget legszebb temploma, a Nuestra Senora de la Concepción-templom, melynek hat emelet magas tornya van, de a város katedrálisa, a Santa Iglesia az utazók egyik kedvence.

la laguna tenerife

La Laguna szállásBooking.com

Los Cristianos

Los Cristianos az egyik legnépszerűbb üdülő település a repülőtér közelében található.  A korábbi kis halászfalu a turizmus fellendülésével igazi nyaraló-turista paradicsommá vált.

Akit Tenerife éjszakai élete vonz, annak a közelben lévő Playa de las Americast érdemes ajánlani.

los cristianos tenerife

Los Cristianos szállásBooking.com

Playa de las Americas

Los Cristianos mellett van Playa de las Americas, amely egyik kedvence a turistáknak.  Aranyhomokos strandjai, szórakozási lehetőségei miatt igen népszerű úti célpont.

Playa de las Americas Tenerife

Playa de las Americas szállásBooking.com

Garachico

Garachico városkáját Tenerife egyik ékszerdobozának tartják történelmi épületei miatt. De a vulkáni láva, és az óceán kialakította tengerpartja, és az óceánból kiemelkedő látványos fekete szikla monolit miatt sokan felkeresik.

Régi korok hangulatát időző főtere a Plaza Glorieta de San Francisco és épületei miatt tökéletes alkalom egy városnéző programra.

De ha teve szafarira vágyna az utazó, akkor érdemes az El Tanque települést is felkeresni.

garachico tenerife

Garachico szállásBooking.com

Masca

Masca, a kis hegyi város megtekintésére érdemes időt szánni, hiszen gyönyörű hegyvidéki táj, sziklák, szakadékok látványa tárul a látogató elé. Évszázadokkal korábban, a fekvése miatt, a kalózok körében népszerű település volt, mivel innen az óceán jó belátható.

masca tenerife

Masca szállásBooking.com

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos Tenerife legrégebbi, a 16. században spanyolok alapították. A borkedvelők körében kedvelt városka megtekintése ajánlható mindenkinek, akit a tájak különleges növényzete érdekel. A városka híres borairól, a 16 méteres sárkányfájáról, és a 15. században épült San Marcos Templomáról.

icod de los vinos tenerife

Icod de los Vinos szállásBooking.com

La Orotava

La Orotava települését tartják a sziget legszebb városának, amely a Loro park közelében fekszik. Híres a 18. századi barokk stílusú templomáról, és gyarmati építészetet kifejező egyedülálló alkotásairól.

la orotava tenerife

La Orotava szállásBooking.com

Candelaria

A fővárostól pár kilométerrel délre van Candelaria, amely híres katolikus zarándokhelynek számít. Érdemes felkeresni bazilikáját, melyben a sziget védőszentjének szobra látható.

candelaria tenerife

Candelaria szállásBooking.com

Vilaflor

Vilaflor nemcsak Tenerife, de Spanyolország legmagasabban fekvő települése a Teide Nemzeti Park közelében fekszik. Érdemes felkeresni mivel nemcsak természeti szépségekben bővelkedik, de hangulatos utcácskái, házai is pazar hangulatot árasztanak.

vilaflor tenerife

Vilaflor szállásBooking.com

Los Gigantes

Szédületes látványt nyújt a sziget nyugati részén elhelyezkedő kis üdülőfalu, melynek névadója az öblöt körül ölelő közel 800 méter magas szikla volt. Los Gigantes közelében előszeretettel fordulnak meg bálnák és delfinek. Megfigyelésükre a Los Gigantes sziklái alatt lévő terület az egyik legalkalmasabb rész.

los gigantes tenerife

Los Gigantes szállásBooking.com

Güimari piramisok

A Güimar városánál lévő hat piramis léte ma is rejtély a régészek számára. A piramisok hasonlítanak a maják és aztékok által Mexikóban épített piramisokhoz.

Sokáig azt hitték, hogy a piramisok egyszerű kőrakások, helyi földművesek műve, de 1991-ben a híres kutató, Thor Heyerdahl bebizonyította, hogy Güimarnál valóban piramisok, nem csak egyszerű kőrakások vannak. Heyerdahl azonban a piramisok korára, és arra, hogy ki építette őket, nem kapott választ.

guimar piramisok tenerife

A turistacsalogató güimari piramis építésének célja és az építmény eredetisége erősen kétséges, de kiválóan alkalmas arra, hogy találgatásokat indítson el arról, a guancsok a kedvező Kanári-áramlatot kihasználva nem juthattak-e el egészen Amerikáig, mint ezt később maga Kolumbusz Kristóf tette.

Tenerife természeti látnivalói

A Teide Nemzeti Park

A Teide Nemzeti Park területén, amely Tenerife belsejében található, ritka növényeket, állatokat, de a háromszázezer évvel ezelőtti Caldera de las Canadas látványos vulkáni krátere mellett a Teide-hegy látványában lehet gyönyörködni.

Teide Nemzeti Park

Teide

Tenerife és egyúttal Spanyolország legmagasabb hegye a Teide.  A Pico de Teide tűzhányó a föld legnagyobb vulkánjai közé tartozik. A csúcs közelébe libegővel lehet feljutni, ahonnan tiszta időben akár az egész sziget belátható.

Teide

Tenerife attrakciói családosoknak

Loro park

A méltán világhírű Loro Park-ot 1972-ben történt megnyitása óta turisták ezrei keresik fel. A park, jóval több, mint állatkert, hiszen gyönyörű környezetben egyben botanikus kert, állatkert akváriumok, showműsorok elegyét képezi. A park a sziget északi részén, Puerto de la Cruzban van , egy jó órás autóútra található Playa de las Americas üdülőhelytől. Delfináriumában egyik legnépszerűbb attrakiója a delfinek, kardszárnyú delfinek és fókák bemutatói.

loro park tenerife

Octopus Aquapark

A népszerű üdülőparadicsom Playa de las Americas közelében található az Octopus  Aquapark, mely kellemes kikapcsolódást jelent különösen a gyermekkel érkező családok részére. Az aquaparkban változatos csúszdák, vízesések, de még delfinárium is várja a szórakozni vágyókat.

Octopus Aquapark Tenerife

Siam Park

Szintén a népszerű üdülőhelyen Playa de las Americas-ban található az újonnan átadott csúszdapark látványosság. A Siam Park-ban a különféle érdekes csúszdák mellett, még a mesterségesen létrehozott tengerparton igazi beach hangulatban lehet az óceán látképében gyönyörködni.

siam park tenerife

Monkey Park

Az állatkert Los Cristianos-ban, Tenerife déli részén található. A Monkey Park különösen gyerekek számára nyújt nagy élményt, hiszen majmokat, tengerimalacokat és érdekes madarak etethetőek az állatkert bejáratánál kapható eleségből.

monkey park tenerife

Jungle Park

Maradandó élményt nyújt a trópusi Jungle Park, amely szintén Tenerife déli részén található. Különleges állatok, csodálatos csatornák, függőhidak, lagúnák pazar látványa tárul a látogatók elé.

jungle park tenerife

Hajókirándulás Teneriféből: La Gomera

La Gomera szigete úgy 40 perc hajókázással közelíthető meg Los Cristianos kikötőjéből.  A sziget számos nevezetességben bővelkedik, mint az Agandó szikla, Colombus kútja, Laguna Grande babérerdő.

La Gomera

Érdekes látványosság a sziget közepén kialakított Garajonay Nemzeti Park.

Szállás Tenerifén

A Tenerifére utazók az egyik legnagyobb szállásfoglaló portál, a booking.com segítségével könnyedén találhatnak az igényeknek megfelelő, legjobb ár-érték arányban. A portálon, magyar nyelven lehet keresni a különféle szállástípusok: hostelek, szállodák, apartmanok között. Garantálja a legjobb szobaárakat városi és regionális szinten egyaránt, az olcsó tenerifei szállásoktól kezdve a középkategóriájú 2 és 3 csillagos tenerifei szállodákon keresztül a magasabb, 4 és 5 csillagos szállodákig! A foglalási szolgáltatás ingyenes.Booking.com

Keresőoptimalizálás tanácsadás – SEO-Expert.hu