Icod de los Vinos

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos Tenerife északi részén található városka népszerű a borkedvelők körében. A fejlődését a mezőgazdasági adottságainak köszönheti.

 A 16. században alapított város hírnevét a borászat alapozta meg, de a sziget egyik legnagyobb jelentőségű cukorfeldolgozó üzemét is itt hozták létre. A spanyol telepesek által létre hozott városka 1978-ban súlyos tűzvésznek esett áldozatul, és az újjáépítésében a gazdag zöldövezet nyújtotta lehetőségekre nagy figyelmet fordítottak. A korabeli épületek mellett a település legnagyobb attrakciója a sárkányfa, de a Szelek barlangjára is érdemes időt szánni.

Az óváros középpontjában olyan nevezetes épületek láthatóak, mint a 15. századi San Marcos templom, a San Francisco kolostor, a Plaza de Lorenzo Cáceres és a Plaza de la Pila.

icod de los vinos tenerife

A borai nem csak a szigeteken, de Spanyolországban is népszerűek, de a város, és egyben Tenerife egyik legjelentősebb látnivalója, a sárkányfa is itt található.

A közel ezer éves sárkányfa a Drago Milenario a templomtéren található. A hat méter átmérőjű fa 16 méter magas, és a törzse a föld színén elágazva, a hatalmas gallyai szövevényesen bonyolódnak egymásba. Csak a Kanári-szigeteken, és Makronézia szigetvilágában fordul elő.

Szelek barlangja –  Cueva del Viento

Európa egyik legnagyobb láva barlangrendszere Tenerifén, Icod de los Vinosban található. A barlang 3 szintes földalatti labirintusokból áll, 18 kilométer hosszú. A látogatóközpontban kihelyezett táblák segítik a tájékozódást, a barlangrendszer bejárása nagyjából 2 órát vesz igénybe. Öt éven aluli gyermekek nem látogathatják, és megfelelő túraöltözék, és cipő viselése ajánlott.

Látnivalók Icod de los Vinos környékén

Garachico

Garachico várost, mely szintén Tenerife északi részén, Icod de los Vinos közelében található, érdemes felkeresni. A városkát a történelmi épületeinek bája miatt Tenerife ékszerdobozának szokták emlegetni. A település nevezetes az óceánból kiemelkedő fekete szikla monolitról.

garachico tenerife