tenerife

Tenerife látnivalók és nevezetességek

Miért Tenerife? Mi szól a tenerifei nyaralás mellett?

Tenerifén az időjárás az év minden napjában kedvező nyaralásra. A sziget mellett elhaladó Golf –áramlat nyáron hűti, télen hűt, ezért a hőmérséklet állandóan 22-28 Celsius fok között van, és a forró szaharai levegő sem jut ide. Kedvező klímája és a kellemes időjárása miatt tökéletesen Tenerife alkalmas mind, strandolásra, és kirándulásokra, ezért a hideg európai télben sokan választják napfénnyel, meleggel való feltöltődésre a szigetet.  A nyaralók általában a sziget déli partjait kedvelik, gyönyörű homokos strandjai aranyszínűek, vagy fekete vulkanikus homokkal borítottak.

tenerife kanari szigetek

Teneriféről

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb szigete. Területét két hegység osztja ketté, északon az Anaga hegység, nyugati részén a Teno hegység láncai magasodnak. A vulkanikus Pico de Teide tűzhányó a sziget központi részén található. Az utazók számára egyrészt a sziget kettőssége, a hegyláncok és homokos strandok, másrészt kellemes időjárása miatt lett vonzó utazási célpont.

Tenerife látnivalók

Mit érdemes megnézni, ha Tenerifén nyaralunk? Melyik városait érdemes felkeresni? Milyen nevezetességek, természeti látnivalók megtekintését ajánljuk azoknak, akik turistaként, nyaralóként Tenerifébe utaznak?

tenerife teide

Tenerife Városai, Települései

Santa Cruz

Tenerife fővárosa, mely egyike Spanyolország legnagyobb kikötővárosának, a sziget északkeleti csúcsán található.  Santa Cruz, amely egyben a sziget legnagyobb közigazgatási központja, nyüzsgő kereskedelmi és kikötőváros.

A városban található számos nevezetesség, a Régészeti és Antropológiai Múzeum, akár a 17. századi barokk templom, a San Fransisco, de Jardin Garcia Sanabria tájkertjeinek megtekintése és is vonzó látnivaló lehet. Mivel 1852-ben szabad kikötő lett, ezért vámmentesen vásárolhatók meg a termékek

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, már régóta ismert gyógyfürdőként  tartják számon, de érdemes bebarangolni a szűk utcácskáit tereit.  A hatalmas indiai babérok és pálmafák árnyékában jól eshet megpihenni. Puerto de la Cruz legfontosabb látnivalói a Jardín Botanico, a Loro Park, a Bananera el Guanche banán ültetvény, és a Lago Martinez.

puerto de la cruz tenerife

La Laguna

Tenerife másik legfontosabb városa La Laguna, mely egy völgyben helyezkedik el, szintén különleges látnivalókat kínál. A sziget legszebb temploma, a Nuestra Senora de la Concepción-templom, melynek hat emelet magas tornya van, de a város katedrálisa, a Santa Iglesia az utazók egyik kedvence.

la laguna tenerife

Los Cristianos

Los Cristianos az egyik legnépszerűbb üdülő település a repülőtér közelében található.  A korábbi kis halászfalu a turizmus fellendülésével igazi nyaraló-turista paradicsommá vált.

Akit Tenerife éjszakai élete vonz, annak a közelben lévő Playa de las Americast érdemes ajánlani.

los cristianos tenerife

Playa de las Americas

Los Cristianos mellett van Playa de las Americas, amely egyik kedvence a turistáknak.  Aranyhomokos strandjai, szórakozási lehetőségei miatt igen népszerű úti célpont.

Playa de las Americas Tenerife

Garachico

Garachico városkáját Tenerife egyik ékszerdobozának tartják történelmi épületei miatt. De a vulkáni láva, és az óceán kialakította tengerpartja, és az óceánból kiemelkedő látványos fekete szikla monolit miatt sokan felkeresik.

Régi korok hangulatát időző főtere a Plaza Glorieta de San Francisco és épületei miatt tökéletes alkalom egy városnéző programra.

De ha teve szafarira vágyna az utazó, akkor érdemes az El Tanque települést is felkeresni.

garachico tenerife

Masca

Masca, a kis hegyi város megtekintésére érdemes időt szánni, hiszen gyönyörű hegyvidéki táj, sziklák, szakadékok látványa tárul a látogató elé. Évszázadokkal korábban, a fekvése miatt, a kalózok körében népszerű település volt, mivel innen az óceán jó belátható.

masca tenerife

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos Tenerife legrégebbi, a 16. században spanyolok alapították. A borkedvelők körében kedvelt városka megtekintése ajánlható mindenkinek, akit a tájak különleges növényzete érdekel. A városka híres borairól, a 16 méteres sárkányfájáról, és a 15. században épült San Marcos Templomáról.

icod de los vinos tenerife

La Orotava

La Orotavát tartják a sziget legszebb városának, amely a Loro park közelében fekszik. Híres a 18. századi barokk stílusú templomáról, és gyarmati építészetet kifejező egyedülálló alkotásairól.

la orotava tenerife

Candelaria

A fővárostól pár kilométerrel délre van Candelaria, amely híres katolikus zarándokhelynek számít. Érdemes felkeresni bazilikáját, melyben a sziget védőszentjének szobra látható.

candelaria tenerife

Vilaflor

Vilaflor nemcsak Tenerife, de Spanyolország legmagasabban fekvő települése a Teide Nemzeti Park közelében fekszik. Érdemes felkeresni mivel nemcsak természeti szépségekben bővelkedik, de hangulatos utcácskái, házai is pazar hangulatot árasztanak.

vilaflor tenerife

Los Gigantes

Szédületes látványt nyújt a sziget nyugati részén elhelyezkedő kis üdülőfalu, melynek névadója az öblöt körül ölelő közel 800 méter magas szikla volt. Los Gigantes közelében előszeretettel fordulnak meg bálnák és delfinek. Megfigyelésükre a Los Gigantes sziklái alatt lévő terület az egyik legalkalmasabb rész.

los gigantes tenerife

Tenerife természeti látnivalói

A Teide Nemzeti Park

A Teide Nemzeti Park területén, amely Tenerife belsejében található, ritka növényeket, állatokat, de a háromszázezer évvel ezelőtti Caldera de las Canadas látványos vulkáni krátere mellett a Teide-hegy látványában lehet gyönyörködni.

Teide Nemzeti Park

Teide

Tenerife és egyúttal Spanyolország legmagasabb hegye a Teide.  A Pico de Teide tűzhányó a föld legnagyobb vulkánjai közé tartozik. A csúcs közelébe libegővel lehet feljutni, ahonnan tiszta időben akár az egész sziget belátható.

Teide

Tenerife attrakciói családosoknak

Loro park

A méltán világhírű Loro Parkot 1972-ben történt megnyitása óta turisták ezrei keresik fel. A park, jóval több, mint állatkert, hiszen gyönyörű környezetben egyben botanikus kert, állatkert akváriumok, showműsorok elegyét képezi. A park a sziget északi részén, Puerto de la Cruzban van , egy jó órás autóútra található Playa de las Americas üdülőhelytől. Delfináriumában egyik legnépszerűbb attrakiója a delfinek, kardszárnyú delfinek és fókák bemutatói.

loro park tenerife

Octopus Aquapark

A népszerű üdülőparadicsom Playa de las Americas közelében található az Octopus  Aquapark, mely kellemes kikapcsolódást jelent különösen a gyermekkel érkező családok részére. Az aquaparkban változatos csúszdák, vízesések, de még delfinárium is várja a szórakozni vágyókat.

Octopus Aquapark Tenerife
Octopus Waterpark, Tenerife, Spain

Siam Park

Szintén a népszerű üdülőhelyen Playa de las Americasban található az újonnan átadott csúszdapark látványosság. A különféle érdekes csúszdák mellett, még a mesterségesen létrehozott tengerparton igazi beachhangulatban lehet az óceán látképében gyönyörködni.

siam park tenerife

Monkey Park

Az állatkert Los Cristianosban, Tenerife déli részén található. A Monkey Park különösen gyerekek számára nyújt nagy élményt, hiszen majmokat, tengerimalacokat és érdekes madarak etethetőek az állatkert bejáratánál kapható eleségből.

monkey park tenerife

Jungle Park

Maradandó élményt nyújt a trópusi Jungle Park, amely szintén Tenerife déli részén található. Különleges állatok, csodálatos csatornák, függőhidak, lagúnák pazar látványa tárul a látogatók elé.

jungle park tenerife

Hajókirándulás Teneriféből: La Gomera

La Gomera szigete úgy 40 perc hajókázással közelíthető meg Los Christianos kikötőjéből.  A sziget számos nevezetességben bővelkedik, mint az Agandó szikla, Colombus kútja, Laguna Grande babérerdő.

La Gomera

Érdekes látványosság a sziget közepén kialakított Garajonay Nemzeti Park.

Szállás Tenerifén

A Tenerifére utazók az egyik legnagyobb szállásfoglaló portál, a booking.com segítségével könnyedén találhatnak az igényeknek megfelelő, legjobb ár-érték arányban. A portálon, magyar nyelven lehet keresni a különféle szállástípusok: hostelek, szállodák, apartmanok között. Garantálja a legjobb szobaárakat városi és regionális szinten egyaránt, az olcsó tenerifei szállásoktól kezdve a középkategóriájú 2 és 3 csillagos tenerifei szállodákon keresztül a magasabb, 4 és 5 csillagos szállodákig! A foglalási szolgáltatás ingyenes.Booking.com