Los Cristianos

Los Cristianos

A tenerifei nyaralások legfelkapottabb célpontja Los Cristianos. Egy védett öbölben fekszik, egész évben kellemes időjárás és a változatos aranyhomokos strandok miatt igen népszerű.  A déli részen Costa Adeje, Las Americas és Los Cristianos üdülőtelepülések mára egymással összeépültek.

Az egykori halászfalu a turizmus fellendülésével hatalmas fejlődésen ment keresztül. Népszerűségét a gyönyörű strandjai mellett annak is köszönheti, hogy pár kilométerre van a sziget déli repülőterétől. A város központja a Los Cristianos-öböl köré épült, de folyamatosan terjeszkedik a szárazföld irányába. A településen a népszerű designer termékeket árusító üzletek és butikok is megtalálhatóak.

Los Cristianos

Los Cristianos-ban, rengeteg bár, étterem és pub található, de a pezsgő éjszakai élet inkább jellemző a szomszédos Playa de las Americas üdülőtelepre. A régi kikötő környékén még találni olyan épületeket, amelyek a halászfalu korábbi életére utal. Az itt előforduló éttermekben remek halételeket kínálnak.

A városban remek sportolási lehetőségek vannak, a szárazföldi és a vízi sportok rajongói is egyaránt megtalálják a számításukat.

La Gomera, az esőerdők szigete szabad szemmel látható, és  Los Cristianos kikötőjéből hajó és kompjárat közlekedik. A kompok napjában többször is indulnak, az út nagyjából 1 óra időtartamú.

 A kikötőben számos szolgáltató kínál búvártúrát, horgásztúrát, és a közeli Los Gigantes szikláihoz hajótúrákat szerveznek.

Los Cristianos

Legjobb strandok Los Cristianos környékén

Los Cristianos-nak két strandja van, amelyet egy sétány köt össze, a sétányon számos üzlet, és bazár kínál különféle kézműves portékákat.

Playa de Las Vistas

Los Cristianos és Las Americas között húzódik a Playa de Las Vistas, amely igen népszerű a kisgyermekes családok körében. A part arany homokkal borított és Tenerife egyik legjobb strandjának tartják.

Playa de Las Vistas Tenerife

Playa de Los Cristianos

A másik strandja is igen népszerű, mivel szolgáltatásokban gazdag, és a vízisportok kedvelőinek számos lehetőséget kínál. A hosszú partját sötét vulkáni homok borítja. A közelben különféle üzletek és éttermek találhatóak.

Playa de Los Cristianos

Los Cristianos attrakciói családosoknak

Tenerife déli részén számos olyan világhírű attrakció található, amely miatt a családosok körében a legnépszerűbb nyaralóhelyek közé tartozik. Az Octopus Aquapark Playa de las Americas-ban, a Siam Park Adeje településen és a Monkey Park pedig Los Cristianos-ban.

Monkey Park

Az egyetlen állatkert a Kanári-szigeteken, amelynek majmok adják az állatállományát. A turisztikai központban lévő majomparkban számos majomfaj él, makik, oroszán majmok csimpánzok, de van egy hüllőház és különleges egzotikus madárfajok is, mint papagáj, kakadu, tukán. Az állatok ketrecébe be lehet menni és etetni is lehet.

monkey park tenerife

Los Cristianos szállásBooking.com