Vilaflor

Vilaflor

Tenerife a különlegesen tiszta tengerpartjai mellett bővelkedik hangulatos városkákban, amelyeket a nyaralás alkalmával érdemes felkeresni. Vilaflor a sziget déli felén található, közvetlenül a Teide Nemzeti Park mellett. A természeti szépségekben gazdag kisváros Spanyolország legmagasabban fekvő települése. A fenyvesekkel határolt környék vidékies hangulata sokakat megragad, főként ha valaki a pezsgő déli üdülőközpont után egy kis nyugalomra vágyik. Vilaflor nevezetes a szőlőültetvényeiről, számos bora Spanyolországban is közkedvelt.

A borászat mellett a csipkekészítésnek volt nagy hagyománya, az itt készült finom remekművek fehér és bézs színekben pompáztak. Napjainkban a lakosság áttért az ásványvíz palackozásra, és eladásra.

vilaflor tenerife

A város látnivaló közé tartozik a régi Városháza, és a Szent Péter katolikus temploma, amelyben faoltárokat lehet látni. Vilaflorra a hegyvidékek építészeti jellegzetességei a jellemző. Érdemes hangulatos utcácskáiban sétálni, és felkeresni a régi vízimalmot és a Márki házát is.

A magasan fekvő várost szinte mindig felhőréteg veszi körül, a klímája és a tiszta levegője miatt az asztmások gyógyparadicsoma. A gyógyforrásai miatt az angolok körében is népszerű volt.

A környéken számos kiránduló ösvény található. A közeli Pino Eano ösvényéről fenséges kilátás nyílik a városra.

Kirándulások környéken

Los Cristianos

Los Cristianos, Tenerife egyik legnépszerűbb üdülőtelepülése könnyen megközelíthető Vilaflortól. Az egykori kis halászfalu a turizmus fellendülésével igazi turista paradicsommá fejlődött. Kitűnő strandok találhatóak a közelében, az egyik legkedveltebb az aranysárga homokos Playa des las Vistas.

Vilaflor szállás

 


Booking.com