Teide Nemzeti Park

Teide Nemzeti Park

A világ egyik legértékesebb ökoszisztémája a Kanári-szigeteken található, amely a szigetcsoport legértékesebb javai közé tartozik. Összesen négy nemzeti parkkal és hat bioszféra rezervátummal büszkélkedik. Különösen figyelemre méltó a tenerifei Teide Nemzeti Park, ahol a Teide-hegy fenséges látványában lehet gyönyörködni.

Teide Nemzeti Park

Tenerife belsejében található a Teide Nemzeti Park, amelynek területén, ritka növényeket, állatokat lehet látni. A leglátogatottabb nemzeti parkok közé tartozik, és része az Unesco Világörökségnek. Igen látványos a Caldera de las Canadas vulkáni kráter, amely háromszázezer évvel ezelőtt képződött.

Teide

Teide

Tenerife és egyben Spanyolország legmagasabb hegye, a Teide.  A Pico de Teide tűzhányó a föld legnagyobb vulkánjai közé tartozik. A csúcs közelébe libegő visz fel, ahonnan tiszta időben akár az egész sziget jól belátható.

Teide

Programok a környéken

Las Cañadas kilátó

Európában a legtisztább égbolt a Kanári-szigeteken fordul elő, olyan az égbolt minősége, amelyet a térség alacsony fényszennyezettsége biztosít. Három csillagfény rezervátummal rendelkezik, amelyről az ismert csillagképek jól megfigyelhetőek. Az obszervatóriumokban vezetett túrára lehet benevezni. A Las Cañadas a Teide Nemzeti Park szívében található természetes kilátó, amely autóval is könnyedén megközelíthető. A 2700 méter tengerszint feletti magasságban bámulatos látvány figyelhető meg az év bármelyik időszakában. Különleges látványosság az augusztusban a Perszeidák csillaghullása, de az égbolton jó kivehető a Vega, a Lant csillagkép fő csillaga is.

Guajara-hegy

Tenerife harmadik legmagasabb csúcsa (2718 méter), szintén a Teide Nemzeti Parkban található, ahol lehetőség van a szabad ég alatt megcsodálni a Kassziopeia és a Pegazus csillagalakzatát.

Teide

Kirándulások a közelben

Vilaflor

Vilaflor közvetlen a Nemzeti Park közelében található, nem csak Tenerife, de Spanyolország legmagasabban fekvő települése. A gazdag természeti környezet mellet az ide látogatók a tenerifei vidék hangulatát tapasztalhatják meg.