Candelaria

Candelaria

Candelaria Santa Cruz közelében található. A kitűnő adottságokkal rendelkező tengerparti városka ismert zarándokhely, tengerpartján néhány kisebb strand van, halászkikötővel is rendelkezik.

Candelaria népszerű turista attrakciója a bazilika, a Santa Catalina Apátság és a tengerparton sorakozó monumentális királyszobrok.

Miasszonyunk bazilika építése 1949-ben kezdődött, és Spanyolország legnagyobb templomai közé tartozik. Nevezetes arról, hogy a Kanári-szigetek védőszentjének a szobra, a Nuestra Señora Candelaria itt található.

Candelaria

A város főterén a bazilika mellett királyszobrok láthatóak. A szigetet egykor 9 területre osztották, és mindegyik saját királlyal rendelkezett. A 9 guancs szoborral a candelariai lakosok a sziget őslakosainak a guancsoknak (guancho) állítottak emléket, a nép kihalásával, a kultúrájuk sem maradt fenn.

Kirándulás a környéken

Santa Cruz

A közelben lévő főváros a nevezetességei mellett, a nagy tengerparti városokra jellemző forgatagával vonzó úti célpont. Santa Cruz legfontosabb látnivalók közé a 17. századi barokk templom, a Jardin Garcia Sanabria tájkertek és a Régészeti és Antropológiai Múzeum tartoznak.

Santa Cruz
Candelaria szállásBooking.com