Santa Cruz

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz Tenerife fővárosa és egyben Spanyolország legnagyobb kikötővárosa. A sziget északkeleti részén található forgalmas kereskedelmi és kikötőváros, és egyben legnagyobb közigazgatási központ. 1842-től szabad kikötő lett, ezért a termékek kedvező áron vámmentesen vásárolhatóak meg a település üzleteiben. A fővárosból indulnak, és érkeznek a kompok, amelyek Spanyolország szárazföldi települései között (Cádiz, Huelva), és a szigetekről (Gran Canaria, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, és El Hierro) szállítják az utasokat.

A sziget egyetlen nagyvárosi hangulatot árasztó helye, pezsgő éjszakai élet jellemzi. Érdekes és látványos esemény az évről évre februárban megrendezett karnevál, amely a riói karnevál mellett a legnépszerűbb, és legismertebb karneválok egyike.

Santa Cruz de Tenerife Santa Cruz Tenerife fővárosa és egyben Spanyolország legnagyobb kikötővárosa. A sziget északkeleti részén található forgalmas kereskedelmi és kikötőváros, és egyben legnagyobb közigazgatási központ. 1842-től szabad kikötő lett, ezért a termékek kedvező áron vámmentesen vásárolhatóak meg a település üzleteiben. A fővárosból indulnak, és érkeznek a kompok, amelyek Spanyolország szárazföldi települései között (Cádiz, Huelva), és a szigetekről (Gran Canaria, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, és El Hierro) szállítják az utasokat.

Santa Cruz látnivalói

Az öböl régi épületei között olyan nevezetességek találhatóak, mint a Concepción-templom, és a Carta-palota, amelyek máig őrzik a jelentős tengerészeti múlt örökségét.

A García Sanabria Park a város El Toscal negyedében található. A hatalmas közparkot 20. század elején hozták létre, különlegességei közé a sűrűn beültetett egzotikus növényekből alkotott kertek tartoznak, amelyben a Kanári-szigetek honos növényei a pálmák, indiai babér, gaboni tulipánfák láthatóak. A parkban a látogatók különleges szobrokat tekinthetnek meg., szökőkutak és virágóra, amelyet a dán konzul ajándékozott Tenerife szigetének.

Sokan felkeresik a Nuestra Señora de Africa piacot, amelyben vasárnaponként régiségkereskedők portékái lepnek el.

Az óvárosban található az Iglesia de Nuestra Señora de la Concepcion, amelyet 1500-ban kezdetek el építeni, de egy tűzvész teljesen elpusztította 1652-ben. Az újjáépítése folyamatosan, különböző évszázadok alatt történt meg, a jelenlegi tornya 1786-ból származik. A templom számos kor művészeti örökségét tartalmazza, például a szűz de Consolación gótikus alakja, az oltárképe pedig barokk stílusú.

Palmetum de Santa Cruz pálmafa gyűjtemény

A Palmetum mesterséges hegyén található Európa legjobb és legnagyobb pálmafagyűjteménye. A sziget keleti részén, Santa Cruztól 20 perces gyaloglással érhető el. Az egykori szeméttelepen egy 2000 növényfajt tartalmazó botanikus kertet hoztak létre, amelyet nagyjából másfél óra alatt lehet bejárni. A világ különböző tájairól származó pálmafák(Karib-térségből, Új-Guineáról, Indokínából)származnak. A Palmentum különlegessége a nyolcszög alakú üvegház, ahol a legnagyobb páratartalmat igénylő példányok tekinthetőek meg.

santa cruz de tenerife

 Santa Cruz legszebb strandja

Az utazók körében is köztudott, hogy a tenerifei strandok Európa legtisztább strandjai. Nemcsak a vízpartok változatosak, de a strandokat borító homok is az, hol fekete vulkáni homokot, hol aranysárga homokot lehet találni.

Playa de las Teresitas

A sziget egyik legszebb strandja Santa Cruztól 8 kilométer távolságra található. A strand a városközpontból közlekedő 910-es számú autóbusszal is megközelíthető. A Szaharából érkező aranysárga színű homok borítja. A hosszan elnyúló strandon pálmafák sorakoznak, és a nyugodt, csendes vize miatt kimondottan ajánlható családoknak is.

Playa de las Teresitas

Látnivalók a környéken

La Laguna

Tenerife második legsűrűbben lakott városa San Cristóbal de la Laguna. A nagyváros része a Világörökségnek, hangulatos utcácskákat, palotákat és 17-18.századi épületeket lehet látni. A látogatók kellemes éttermek, tapasbárok közül válogathatnak.

La Laguna

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz település Tenerife északi részének fő üdülőhelye, népszerű pálmafás sétányai miatt, ugyanakkor a környék jellegzetes építészeti stílusát is sikeresen megőrizte. A strandok fekete homokkal borítottak. A település legismertebb attrakciója a Loro Park, amely a kisgyermekek számára kínál felejthetetlen kikapcsolódást. A másik közkedvelt látnivaló a Bananera el Guanche banán ültetvény.

Puerto de la Cruz
Santa Cruz de Tenerife szállásBooking.com