valletta málta

Málta: festői tengerpartok

Málta, a dél-európai sziget évek óta nagy népszerűségnek örvend a nyaralni indulók körében, hiszen területén történelmi, kulturális látnivalók éppen úgy szép számmal megtalálhatóak, minta a festői szépségű tengerpartok és az aktív pihenést szolgáló programlehetőségek. Most minden korábbinál kedvezőbb áron elérhetőek lesznek a repülőjegyek is.

A Wizzair és a Ryanair által indított járatoknak köszönhetően kedvező áron lehet jegyet foglalni, ám az időpontválasztásról jobb mihamarabb dönteni, hiszen a sziget szálláskapacitása véges. Málta azoknak is remek döntés, akiknek nincs idejük egy teljes hetet maradni, hiszen a járatok gyakoriságának hála, hamarabb is megoldható a visszaút. Az egyhetes akciós ajánlatok kifejezetten keresettnek bizonyulnak az utazási irodák kínálatában, megéri már most választani.

malta

Gazdag programlehetőség érdeklődési körtől függetlenül

A sziget kifejezetten ajánlott azok számára, akik szeretnék a nyaralásra szánt időt változatosan tölteni. Málta turisztikai kínálatának köszönhetően a történelmi nevezetességek éppen úgy helyet kapnak a turisztikai kínálatban, mint az építészeti remekművek, a festői tengerpartok és az izgalmas, idegen kultúra. Területén szép számmal vannak látványos erődök, templomok, kikötők, kastélyok, de a természet szerelmesei is megtalálják számításukat a páratlan szépségű lagúnáknak köszönhetően.

Kereskedelmi múlt, turisztikai jelen

A sziget kiemelt jelentőséggel bírt mindig is a kereskedelem szempontjából, így többféle nép kultúrája hagyott nyomot Málta jelenleg ismert képén. A pezsgő éjszakai élet iránt érdeklődők számára kifejezetten javasolt Julian’s Bay vagy Ramla Bay, mely utóbbiról Gozo szigete is jól látható.

Természetesen a felkeresendők sorából nem hiányozhat Valletta sem, ahol az UNESCO Kulturális Világörökségének részét képező óváros, és a városfal különösen sokakat vonz. Egykoron a Barakka kert névre hallgató egyedi park helyén lovagokat képeztek ki, ma már csodálatos szökőkutak, gazdag növényvilág ad otthont romantikus séták színterének a városfal tetején.

málta

Búvárkodás kezdőknek és profiknak

Ha a Földközi-tenger búvárhelyeit vennénk sorra, akkor Málta és környéke biztosan szerepelnének a listán. A sziget környékén többféle lehetőség közül választhatnak a víz alatti világ szerelmesei, és legyen szó akár kezdő búvárokról, akár haladó, már sokat tapasztalt, és magasabb igényekkel rendelkező sportolókról, mindenki megtalálhatja a számára ideális búvárlehetőséget a sziget környékén.

Ínycsiklandó finomságok máltai módra

Málta területét felkeresve mindenképpen érdemes belekóstolni abba a különleges gasztronómiába, mely a szigetet jellemzi. Alapvetően a mediterrán konyha alapanyagait használják, de vannak olyan specialitások, melyek kifejezetten csak a szigetre jellemzőek. Tipikusan ilyen a kaktuszlikőr vagy a máltai sör, de a nyúl pörkölt, vagy a paradicsomos szószban levő máltai kolbász is megérnek egy-egy lakomát. A könnyedebb ételek kedvelői számára a tenger gyümölcsei ajánlottak, közülük is szót érdemel a polip pörkölt és a halsaláta.

málta

Jól látható tehát, hogy Málta különösen látnivalókkal és gazdag turisztikai kínálattal áll az utazók rendelkezésére, s ehhez kiváló minőségű szállások és egyre elérhetőbb árak is társulnak. Ha nem szeretne lemaradni a legjobb ajánlatokról, célszerű már most tájékozódni a repülőjegyekről és a sziget szálláshelyeinek kínálatáról.