La Laguna

La Laguna

La Laguna Tenerife északi részében található, a sziget második leglakottabb települése. A teljes neve San Cristobal de La Laguna, 1999-ben az Unesco Világörökség része lett. Saját tengerparttal nem rendelkezik, egy nagy kiterjedésű völgyben fekszik. La Laguna nem üdülőparadicsom, hanem egy nagy múltú egyetemi város, egyetemét 1927-ben alapították.

La Laguna látnivalók

A város az 1496-os spanyol hódítástól, egészen az 1720-as évekig Tenerife fővárosa volt. A műemlékekben gazdag település volt a Kanári-szigetek legelső városa. Gyarmati stílusú épületei az egyenes vonalú utcákban sorakoznak, amelyek jórészt a 15. században épültek.

la laguna

Az épületek figyelemre méltóak díszes homlokzatuk és különleges faerkélyeik miatt. Számos templommal és vallási jellegű építménnyel rendelkezik. Ezek közül a legismertebb a neoklasszicista stílusú székesegyháza, és a Santa Catalina és a Santa Clara kolostorok. A hat emelet magas székesegyház, mely a Santa Iglesia de la Concepción nevet viseli, a város jelképének számít.

la laguna

A látogatók számára nyitva áll a csodálatos Salazar és Nava paloták épülete is.

Kirándulások a környéken

La Laguna-ból számos kiváló kirándulási lehetőség nyílik. A jelenlegi fővárosba Santa Cruzba akár villamossal is át lehet utazni.

Teide Nemzeti Park

Emellett a túrázás szerelmeseinek az Anaga-hegység vadregényes tájai és a Teide Nemzetközi Park felkeresése is kiindulási pontként szolgálhat. Tiszta időben az Anaga csúcsairól a Teide kúpja is jól látható.