masca tenerife

Masca

Masca hegyvidéki falu Tenerife északnyugati részén található. Népszerű turista célpont, a Teno hegység közepén gyönyörű természeti látnivalót kínál.

A településen hangulatos bárok vendéglők várják a látogatókat, és különféle kézműves üzletek kínálnak helyi portékákat. A falut jelentős néprajzi és történelmi étékű településnek nyilvánították, amelyet a helyi Néprajzi Múzeum gyűjteménye és a 18. századi La Piedra kápolna igazol. A faluban gondozott portákat lehet találni, amelyek a hegyvidékies falusi építészet jegyeit őrzik. A településen számos szálláshely szolgáltatás működik. A legnépszerűbb túraútvonal a mascai szurdokban található, amely Tenerife legnépszerűbb kiránduló útvonala.

Masca

Cherfe kilátó – Mirador de Cherfe

A kilátóból 360 fokos panoráma nyílik a látogatók szeme elé, amelyben a Teide hegy ritkán fotózott oldala látható. Emellett a Teno-hegy láncaira, Masca falura és az óceánból kiemelkedő La Palma és La Gomera szigeteket lehet megpillantani.

Látnivalók a közelben

Los Gigantes

A sziget nyugati részének egyik legismertebb turisztikai célpontja Los Gigantes üdülőfalu, amely Masca falutól csak 3 kilométerre van. Nevét az öblét övező 500-800 méter magas sziklafalnak köszönheti, kilátóit turisták tömegei keresik fel évről évre.