Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes Tenerife nyugati részén lévő üdülővároska, az egyik leglátogatottabb település. A közelében található a híres hegyi falu Masca, és délről olyan nevezetes üdülőparadicsomok határolják, mint Puerto de Santiago, és Playa de la Arena.

A település Tenerife fő látványosságai közé tartozik a tengerparton húzódó 500, helyenként 800 méter magas meredek bazalt sziklafal. Los Gigantes nyaralás szempontjából is kiváló választás, a sziklák között egy fekete homokos stranddal rendelkezik, emellett a település gazdag vendéglátóipari szolgáltatásokban. Jellemzően apartmanok bérlésére van lehetőség.

Los Gigantes

Los Gigantes – a búvárkodók paradicsoma

A sziklák között lévő öblök kiváló lehetőséget nyújtanak a búvárkodásra. A partok közelében egész évben láthatóak barázdás bálnák, hosszú szárnyú delfinek és ámbráscetek, amelyek megfigyelésére a Los Gigantes közeli vizekre a kikötőből induló hajókirándulások felejthetetlen élményt kínálnak.

Los Gigantes

Kirándulás a közelben

A település közelében található az egyik legfelkapottabb turista paradicsom Los Cristianos. A kikötőjéből 40 perc hajóútra található La Gomera szigete, amely szintén számos nevezetességéről ismert, mint a Colombus kútja és az Agadó szikla.