La Orotava

La Orotava

Tenerife északi részén fekszik La Orotava, amelyet a sziget legszebb településének tartanak. A történelmi hagyományokban és emlékekben gazdag várost a 16. század elején alapították a spanyol hódítás végén. Neve a környéken található hatalmas Taoro völgyről ered. Közel fekszik a sziget turista paradicsomához Puerto de la Cruz településhez, és  a Teide Nemzeti Park egyik bejárata.

La Orotava látnivalók

A hangulatos kisvárosban sétálók történelmi épületek között bolyonghatnak a meredek sikátorokkal tűzdelt utcákban. A város nevezetes a sötét színű fából faragott erkélyeiről és pompás udvarairól, kertjeiről, amelyeket a régi arisztokrata családok építtettek. A leghíresebb az 1632-ben épült balkonos háza.

A várost pezsgő kulturális élet jellemzi. Az évente megrendezett Corpus fesztivál sok látogatót vonz, ilyenkor a fákkal határolt főteret, és a környező utcákat virágszőnyeggel borítják be, és virágokból, színezett földből egy hatalmas kompozíciót hoznak létre. A színes vulkáni kövekből pedig vallási témájú képet készítenek. A pünkösd utáni harmadik vasárnapon rendezett virágos körmenet a leglátványosabb vallásos ünnepség.

La Orotava

A város templomai szintén a régi kor hangulatát tükrözik. A legjelentősebb egyházi épülete a 18. századi Nuestra Señora de la Concepcion, amely bizánci stílusú kupolájával, és barokk homlokzatával hívja fel magára a figyelmet.

A Los Realejos kastély is népszerű, amely egy növényekkel szegélyezett oázisban található. Napjainkban a sziget történelmét és kultúráját bemutató kiállítóteremként működik.

La Orotava hatalmas területű zöld felületekkel, és banánültetvényekkel határolt. Kellemes éghajlata kifejezetten alkalmas egyes banánfajták termesztésére. A turizmus mellett jelentős bevételi forrást jelent a banán exportja.

La Orotava strandjai

Los Patos

A Kanári-szigetek legendás naturista strandja a Los Patos gyönyörű környezetben, a La Orotava völgyében található, a hátterében a Teide csúcsai magasodnak. A partja vulkanikus eredetű homok. A strand legnépszerűbb időszaka a nyári hónapokban van, különösen apály idején kellemes.

Los Patos La Orotava

Playa El Rincón

A banánfákkal határolt strand hatalmas területen húzódik, vulkanikus eredetű homokkal borított. Apály idején hosszan be lehet gyalogolni, kellemes környék és a strandját sziklák veszik körül.

Kirándulás a környéken

A közelben található Puerto de la Cruz, amely nevezetességei, és szórakoztató attrakciói miatt a legnépszerűbb tenerifei városok közé tartozik. A városban található a kisgyermekes családok kedvence a Loro Park.

La Orotava szállásBooking.com