Loro Parque

Loro Park

A Loro Park Tenerife egyik legfontosabb látványossága Puerto de la Cruzban  található, a világ 10 legjobb állatkertje közé tartozik. A sziget a kisgyermekesek paradicsoma, a gyönyörű és tiszta tengerparti strandok mellett modern szórakozási élményeket találnak. A látványosságok világhírűek, évről évre a turizmus legjobbaknak ítélt díjaival és elismeréseivel rendelkeznek. A Loro Park nemcsak az állatkertje, de a növényparkja miatt is egyedülálló, és kihagyhatatlan élményt nyújt.

Loro Parque

A Loro Park alapítása a 1970-es évekig nyúlik vissza, kezdetben a világ veszélyeztetett papagájfajának kívántak megfelelő életteret biztosítani. A megnyitása óta az állatkert jelentősen bővült, napjainkban 350-nél is több papagájfaj él, emellett gorilla, jaguár, fóka, bálna, delfin, és flamingó különleges ritka példányai nagy számban fordulnak elő.

A térség, és különösen Tenerife sokszínű faunával és flórával rendelkezik, számos növényfaj, mint a kanári fenyő kifejezetten a környékre jellemző. A parkban az őshonos növények mellett különleges egyedekben lehet gyönyörködni.

Loro Parque

Az egyik kedvelt attrakció a Planet Penguin amely autentikus antarktiszi környezetet biztosít az itt élő állatpopuláció számára. A gyerekek körében igen népszerűek a bálna és delfinbemutatók.

A Loro Park számos állatvédő szervezet elismerésével rendelkezik, a mindennapokban hatalmas munkát végeznek és érnek el eredményeket abból a szempontból, hogy megfelelő életteret biztosítanak az olyan állatoknak, amelyek veszélyeztetett helyről, vagy akár bezárásra ítélt állatkertekből érkeznek.

A park missziója, hogy az állatok és természetes élőhelyeit megóvják és megőrizzék a jövő generációnak számára.

Loro Parque

Megközelítése

38400, Puerto de la Cruz

Nyitvatartás

A Loro Park naponta 08:30-18:45 között tart nyitva.

A Loro show naponta 11:50,13:30, 15:00,16:00 órakor látható.

A felejthetetlen Orca Ocean show (gyilkos bálna show) 11:45, 14:00,16:45 órakor látható.

Loro Parque

Jegyár

A Loro Park a 6 év alatti gyermekek számára ingyenes. Belépőjegyek a Loro Park hivatalos oldalán

https://tickets.loroparque.com/es/ is megvásárolhatóak.

Felnőtt belépőjegy ára: 38,00 €

Gyermek (6-11 éves korig)belépőjegy ára: 26,00 €

Lehetőség van multi jegy vásárlásra, amely Loro Parque és a Siam Park belépésére jogosít, a jegy az első látogatást követő 15 napig érvényes.

Felnőtt belépőjegy ára (2 park) 66,00 €

Gyermek belépőjegy ára (2 park) 45,50 €

Busz transzfer

Busz transzfer, amely a Puerto de la Cruzbeli Loro Parque és Costa Adeje Siam Park között közlekedik, felnőtteknek 13,50 €, gyermekeknek 8,00 €.