Puerto de la Cruz tenerife

Puerto de la Cruz

Tenerife északi részén található Puerto de la Cruz, amely már  a 18. század végétől kedvelt turisztikai célpontok közé tartozik.

 Az Orotava völgyében fekvő város hajdanán Puerto de la Orotava nevet viselte. A látogatók az utcáin barangolva különféle történelmi helyszínekkel, épületekkel ismerkedhetnek meg, mint az óvárosban lévő vámház, amely napjainkban kiállítóteremként működik. A környék ideális feltételeket nyújt a nyugodt, és kellemes pihenéshez, emellett gazdag gasztronómiai és kereskedelmi kínálatban bővelkedik. A városnéző sétához ajánlható a sziget legrégebbi anglikán temetője, a Peña de Francia Miasszonyunk temploma és vagy a város közepén lévő Gran Hotel Taoro, amely az első spanyol szállodák egyike.

Puerto de la Cruz tenerife

 

A turisták körében kedvelt a Plaza del Charco környéke, a San Telmo tengerparti sétány, és a La Ranilla halásznegyed, amely a gyarmati hangulatot idézi fel, és a közelmúltban újították fel.

Látnivalók Puerto de la Cruzban

Loro park – delfinárim és trópusi madárpark

Az 1977-ben épült világhírű komplexumban állatkert, botanikus kert és aquárium található. Az állatkertben legalább 300 papagáj faj él, itt található a világ legnagyobb papagáj populációja. Számos állatfaj csodálható meg, delfinek, csimpánzok, gorillák mellett különleges élőlények egyaránt. A Loro Park delfinjei és fókái nagyszabású show műsorokkal kápráztatják el a látogatókat. A park botanikus kertjében pálmafák, orchideák, és sárkányfák is nagy mennyiségben fordulnak elő. A hatalmas park legalább fél napos maradandó szórakozást kínál.

Loro Parque

Bananera el Guanche banán ültetvény

A külvárosban, La Orotava irányában található a banánültetvény, ahol nem csak a banán fejlődését lehet tanulmányozni egy ösvény mentén, de videóban megismerhetik a látogatók a banánföldek művelését.

Jardin Botánico

A város La Paz nevű részén lévő botanikus kert 200 féle növény és fafajjal rendelkezik a világ minden tájáról. Még III. Károly király alapította abból a célból, hogy a trópusi növényeket ezen az éghajlaton meghonosítsa. Érdekessége a kertnek a különböző szökőkutak és a liliom tavacska.

Puerto de la Cruz strandjai

Puerto de la Cruz az északi rész legnagyobb turistaparadicsoma, számos strandja a szigetnek mesterségesen létrehozott. Ennek gyönyörű példája a Lago Martiánez (Martíánez- medence). A kialakításában a Kanári-szigetekre jellemző építészeti, és kertépítési elemek láthatóak.

Lago Martiánez

A szörfösök paradicsomának tartott Playa Martiánez és a Playa Jardín között található mesterséges medencék a Martiánez-tóhoz tartoznak, amelyet 1977-ben építettek. A tó nagyjából 30 ezer köbméter tengervizet tartalmaz, 4 medencéjét felnőttek, 3 medencét pedig a gyermekek számára alakítottak ki.

A Playa Jardín homokos strand egyike a legtisztább strandoknak, a kék zászló birtokosa. Az aranyhomokos strand igen népszerű, található itt egy kisebb vízesés is, amit különösen a gyerekek kedvelnek.

A búvárkodók paradicsoma a Puerto de la Cruz közelében található vulkanikus medence, a San Juan de la Rambla városkában, a Charco de La Laja. A hasonló nevet viselő kilátó bámulatos panorámát kínál.

Puerto de la Cruz tenerife

Kirándulások a környéken

A turistaparadicsomból általában egy napos kirándulás keretében a fővárost Santa Cruz-t keresik fel, és az északi rész gyöngyszemét La Orotava-t. A turisták ezt a várost tartják a sziget legszebb településének, amelyet a 16. században alapítottak, és gazdag történelmi örökségben, a gyarmati kor építészeti alkotásaiban. Földrajzilag pedig a 3718 méter magas vulkán birodalmának, a Teide Nemzeti Parknak az egyik bejáratának tartják.

Puerto de la Cruz szállásBooking.com