garachico tenerife

Garachico

A tenerifei nyaralások kedvelt úti célpontja Garachico, amely egyike a Kanári-szigetek legrégebbi településeinek. Garachico könnyen, rövid idő alatt megközelíthető Icod de los Vinos irányából.

A várost a 15. században egy velencei bankár alapította. Ebben az időben a kikötője nagy jelentőséggel bírt, fontos kereskedelmi központja volt az európai és a spanyol gyarmati útvonalaknak. A települést 1706-ban egy vulkánkitörés lerombolta, a mai város a kihűlt láván épült fel. Az óváros a régi gyarmati városok építészeti stílusát mutatja be, napjainkban a hangulatos kisvárost Tenerife ékszerdobozaként szokták emlegetni.

A 16-17. században épült házsorait 1994-ben az Unesco Világörökség részének nyilvánították. A városi séta keretében érdemes megtekinteni a főteret a Plaza Glorieta de San Franciscot, és a kikötő mellett található Szent Mihály-erődöt.

Garachico

El Caletón

A vulkáni tevékenység és az óceán munkájának eredménye a Kanári-szigetek természetes sziklamedencéinek létrejötte. Az El Caletón-t a várost elpusztító vulkánkitörés hozta létre, ahová a tengervíz be tud szivárogni. A három részből álló medencecsoport kedvelt fürdőhelye a turistáknak és a helyi lakosságnak. Egyes részein kiépített lépcsők teszik lehetővé a biztonságos megközelítést, ahonnan a bátrak akár a szikláról is ugrálhatnak a mélybe.

Sziklamonolit – Roque de Garachico

Kedvelt fotózási téma az óceánból kiemelkedő fekete sziklamonolit, amely településtől 1 kilométer távolságra található. A környék különösen a téli hónapokban ki van téve az erős atlanti szeleknek, így a szörfösök által felkeresett részek közé sorolható.

Garachico

Látnivalók a közelben

A történelmi városok közül a közelben található Icod de los Vinos kínál egész napos programot.

Kissé távolabb, Tenerife északkeleti részén a kis hegyi falu Masca, a legnépszerűbb turista célpontok közé tartozik. A látogatók a turista paradicsomoktól távol, vadregényes túraútvonalakat bejárva gyönyörködhetnek a táj szépségében.

Garachico szállásBooking.com