mallorca strandok

Mallorca legszebb strandjai

Mallorca északi felén gyönyörű és hatalmas sziklafalakat találunk, míg a déli rész inkább a nyugodtabb homokos strandok birodalma.

Es Trenc

Mallorca legszebb strandja az Es Trenc elnevezésű strand, mely csodálatos természeti környezetben, pínea fenyőkkel és dűnékkel határoltan nyúlik el. A strand a trópusi tengerpartokat idézi, a kristálytiszta, elbűvölő színekben pompázó tenger és a vakító homok mind mind azt az érzést kelti mintha a földi paradicsomban lennénk. Bátran látogassuk meg a strandot pici gyermekkel is, hiszen itt a víz lassan mélyül. Feltétlenül vigyünk napernyőt magunkkal, mert ott nem lehet vásárolni és árnyékos hely sincs a strandon!

Es Trenc

Es Trenc szállásBooking.com

Cala Agulla Beach

Szintén érdemes meglátogatni a Cala Agulla Beachet, amely a fiatalabb korosztálynál kedvelt, nincs kiépítve, természetközeli élményt nyújt. A hosszú homokos strandon mindenkinek jut hely egy kis ejtőzésre.

Cala Agulla Beach

Cala Agulla szállásBooking.com

Cala Deia

A Cala Deia strandja egy apróbb kavicsokkal borított és magas sziklákkal körülvett csodaszép strand, melynek megmunkálásába még szintén nem nyúlt bele az ember…talán ezért lehet ilyen gyönyörű. Érdemes hétköznap meglátogatni, mert a hétvégeken igen nagy itt a tömeg. A strand Deia várostól megközelítőleg két kilométerre van, akinek van autója megteheti az utat azzal is, de a gyalogosok útja is csodaszép vidéken visz keresztül. Ha gyalog indulunk útnak a Carrer Bauza-tól kell megközelítenünk a strandot (ez Deia Valldemossa felőli oldalán van) fél-illetve a kényelmesebbek háromnegyed óra alatt érnek le.Ha megéheznénk a strandon találunk egy éttermet is, illetve nem egészen a strandon, hanem a sziklákon, így ebéd közben páratlan panoráma tárul elénk.

Cala Deia Mallorca

Cala Deia szállásBooking.com

Alcudia Beach

Alcudia Beach Mallorca északi részén, sőt a legészakibb részén található, gyönyörű fehér homokkal borított partszakasz. Itt igazán hódolhatunk a vizi sportoknak, a vizisízésnek, jetskizésnek, jachtot bérelhetünk stb.A strand mellett több étterem és bár is található. Sajnos egy aprócska hibája van…valódi tömegstrand..nyaranta hatalmas zsúfoltsággal kell itt számolni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy legalább egyszer érdemes ellátogatni ide.

Alcudia Beach

Alcudia szállásBooking.com

Pollenca Beach

Pollenca Beach, egy érdekes strand. Ha elárulom mitől érdekes egy pillanat alatt eldönti mindenki, hogy na akkor ezt kihagyjuk, de azt kell mondanom, hogy ne döntsenek elhamarkodottan! Szóval a strand attól különleges, hogy mesterségesen hozták létre jó néhány évvel ezelőtt. Annyira vonzóvá sikerült tenni a partot, hogy a főszezonban itt is óriási a tumultus. Egy biztató jel, hogy Agatha Christie-t megihlette ezt a strand….ismerős a Pollensa-öböl című regény…ezt itt írta meg. A parton itt is bárok és éttermek sora áll, napernyőket nyugágyakat is bérelhetünk.

Pollenca Beach

Pollenca szállásBooking.com

Formentor Beach

Formentor Beach szintén Mallorca északi részét ékesíti, ennek megfelelően homokos strand. Ez az a hely, ahol akár valamilyen híres emberbe is ütközhetünk a strandon…politikusok, színészek, sportolók is megfordulnak itt nyaranta. A strand jó kiépített, toilett és mosdó is rendelkezésre áll, továbbá napernyők és napágyak is bérelhetők.

Formentor Beach

Formentor szállásBooking.com