Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma vagy ahogy általában hívni szoktuk Palma de Mallorca a Beleár szigetek legnagyobb városa, Mallorca szigetének fővárosa. A város megközelítőleg 377 000 lakossal rendelkezik egy öt éves adat szerinte, de természetesen a szezonban a turisták száma jóval növeli ezt a számot.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca látnivalók

A város több gyönyörű látnivalóval is rendelkezik, ezek közül a leghíresebb a Seu de Mallorca katedrális, mely az egyházi szerepén kívül, mint védőbástya is funkcionált a kalóztámadások idején. A történelem szerint még Antonio Gaudi is eszközölt módosításokat az épületen.Ez a gyönyörű gótikus építészeti stílusban épület székesegyház közel 400 évig épült, de megérte ilyen sokáig építeni, ugyanis valóban csodálatos építmény.

Palma de Mallorca

A királyi kastély a Palau de l’Almudaina, is érdekes látnivaló lehet, igazán esztétikus építmény.

Palma de Mallorca egyik leghíresebb látnivalója a Bellver kastély, mely nevéhez hűen egy magaslaton található, így bámulatosan szép panoráma tárul elénk innen, Palma de Mallorca városa teljes egészében belátható. A kastély régen egy királyi erőd volt, majd a csodás időjárásnak köszönhetőn nyári rezidencia lett belőle, aztán királyi börtönné alakították át.

Palma de Mallorca

A művészetek szerelmeseinek érdemes lehet ellátogatni Joan Miró szülőházába, ahol csodás grafikákat lehet megtekinteni.

Palma de Mallorca szállásBooking.com