Palma Nova

Palma Nova

Palma Nova Mallorca délnyugati részén fekvő üdülőtelepülés. A hosszú homokos strandja miatt a népszerű helyek közé tartozik. Főként azok választják, akik a nyugalmasabb, csendesebb környezetet részesítik előnyben. A szomszédos éjszakai élettől nyüzsgő Magaluf akár sétálva is megközelíthető.

Az egykori falu, Palma Nova az első felépült üdülővárosok sorába tartozik, és a turizmus fellendülésével az első számú turisztikai célponttá fejlődött.

A Palma-öböl nyugati felén található, kevésbé exkluzív, mint a szomszédos Portal Nous, a szállodái is alacsonyabb árfekvésűek. A fővárostól 15 kilométer távolságra található. A szolgáltatások bősége miatt a település népszerű a kisgyermekes családok körében. A város a nyári szezonon kívül is hangulatos, mivel számos külföldi, különösen a brit ingatlan tulajdonosok miatt egész évben nyitva vannak a nemzetközi bárok és éttermek.

Palma Nova

Palma Nova strandjai

Az üdülőtelepülés fehér homokos partján 3 strand szakasz található, amelyek egy hangulatos sétányhoz csatlakoznak, amely Palma Nova határai között húzódnak. A Playa Palma Nova a középső részen van, 1 kilométer hosszú tágas strand. Kék zászlóval rendelkezik, rendkívül tiszta vize és különösen a vízi sportok kedvelői körében népszerű.

A Playa Es Carregador, szintén Kék zászlós, a keleti részen, egy kis kikötő mellett húzódik. A családok előszeretettel részesítik előnyben, fehér homokos partja és a strand mögött lévő játszótere miatt.

Palma Nova

A nyugati oldalon van a Playa Son Maties, amely a három strand közül a legnagyobb, és szintén Kék zászlós. A strand mellett bárok is találhatók.

Az üdülőtelepülésen rengeteg kisbolt van, amelyben tipikus ajándéktárgyak, és strandolási kellékek kaphatók.

A közelben a nyaralók számos kikapcsolódási lehetőséget találnak.

Palma Nova

Palma Nova Nyaralás

A turisták kedvelik a Fantasia Mini Golf pályát, amely Palma Nova egyik látványossága. A trópusi kertben 3, 18 lyukú pálya festői környezetben vízesések, tavak, barlangok környezetében található.

Marineland Aquárium

Az aquárium különösen a kisgyermekes családok körében népszerű, a gyerekek egy kalózcsónakba, és miniatűr vonatra szállhatnak fel. Látványos a delfinek, papagájok, pingvinek szórakoztató show-műsora. Ezenkívül rendelkezik egy pingvin medencével, hüllő házzal, cápa és trópusi halgyűjteménnyel, és egy madárházzal.

Palma Nova Szállás

 


Booking.com