Nyíregyházi Állatpark

Nyíregyházi Állatkert

A Nyíregyházi Állatpark Nyíregyháza Sóstói üdülőövezetében található, különleges állatgyűjteménye a természetes környezethez hasonló kifutókban él. Az Állatparkban olyan ritka állatok láthatók, mint az indiai orrszarvú, a szumátrai tigris, valamint a komodói varánusz, és már két alkalommal is elnyerte a Legjobb Európai Állatkert címet. A park területén három szálloda is működik.

A Nyíregyházi Állatpark népszerű  látnivalói

Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelye, az ukrán és a román határ közelében található. A település fő vonzerejét a brómos, jódos ásványokban gazdag termálfürdője és az állatkert jelenti.  Az állatkert  a strandfürdő közelében egy harminc hektáros tölgyerdőben található, 500 faj legalább ötezer negyedével büszkélkedhet.

Nyíregyházi Állatpark

A folyamatos fejlesztések, és az izgalmas programok miatt évente több százezer látogató keresi fel. A legkedveltebb attrakciók az ötszázezer literes cápás üvegalagút, az óriás vízeséses ázsiai dzsungel, a három méter magas bambuszhíd, valamint a függőhidas kalandösvény. A Maki-erdő az Afrika kifutó mellett található, ahol a madagaszkári sárgaszakállas maki család tekinthető meg egészen közelről.

Nyíregyházi Állatpark

Az Állatpark helyszínei

Az Állatparkban Földünk izgalmas helyszínei járhatók be, a kihalófélben lévő állatok , ritka és veszélyeztetett fajok láthatók természetes környezetűkhöz hasonló kifutókban.

  • Zöld Piramis esőerdőház: Ázsia és Indonézia élővilága;
  • Tarzan Ösvénye: Afrika élővilága;
  • Viktória Ház: a trópusok növényei és állatai;
  • Sarkvidék: az Északi és Déli-sark élővilága;
  • Ócenárium: az óceánok és tengerek élővilága;
  • Ausztrália: Ausztrália és Új-Zéland élővilága;
  • Andok kalandok: Dél-Amerika élővilága;

Nyíregyházi Állatkert

Az állatpark egyéb programjai

A különleges állatok mellett a papagáj bemutató, és fókashow tekinthető meg a főszezonban naponta két alkalommal. Kedvelt attrakció a Zöld Piramis-Ócenárium területén lévő látványetetés, amely hétfőnként és péntekenként zajlik. Fakultatív programként tevegelést is kínálnak a Hüllő ovival szemben, a Főbejárat közelében. A SóstóZoo területe a 20 percenként közlekedő kisbuszokkal is könnyedén bejárható, a járatok Zöld Piramis bejáratától indulnak. A legkisebbeknek pedig a főszezonban bérelhető, nyitott ajtajú Bébitaxik teszik könnyebbé a nagy területen való közlekedést.

Nyíregyházi Állatkert

A Nyíregyházi Állatpark egyéb létesítményei

Szálláshelyek

Az Állatpark területén lévő Hotel Dzsungel, Hotel Pangea Dínó hotel, valamint a Hotel Pangea ideális azok számára, akik az állatok közelében szeretnének éjszakázni.

Nyitvatartás

Az Állatpark egész évben látogatható.

Főszezonban: 09:000-18:00 óra között (pénztár 17:30-ig) tart nyitva.

Október 31-től: 09:00-16:00 óra között , a pénztár 15:00, az állatházak 15:30-ig  tartanak nyitva.

Nyíregyházi Állatpark

Jegyárak

A Nyíregyházi Állatparkban különböző típusú jegyek vásárolhatók.

Gyermek jegy  0-3 éves korig: 300 Ft;

Gyermek jegy 3-14 éves korig: 2600 Ft;

Diák/ nyugdíjas jegy: 2600 Ft;

Felnőtt jegy: 3900 Ft;

70 év feletti jegy: 600 Ft;

Fogyatékkal élők jegye: 1200 Ft;

Családi jegy (2 felnőtt+ 1 gyerek): 9000Ft;

Családi jegy (2 felnőtt+ 2gyerek): 11 500 Ft;

Családi jegy (2 felnőtt+ 3 gyerek): 13 700 Ft.

A jegyek készpénzzel, bankkártyával, és SZÉP kártyával vásárolhatók meg a pénztárban, vagy online. Jegyvásárlás, illetve csoportos kedvezményekről, és jegyárakról, az elfogadott utalványokról az Állatpark hivatalos honlapján a https://www.sostozoo.hu/jegyek oldalon lehet tájékozódni.

Nyíregyházi Állatkert

Elérhetőség

4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói út

Telefonszám: +36 42/479-702

E-mailcím: info@sostozoo.hu   Web: www.sostozoo.hu

Egyéb látnivalók Nyíregyházán és a környékén

Sóstógyógyfürdő I Aquarius Élmény- és Parkfürdő Sóstófürdő I Erdei Sétány és Ökológiai Sétaút I Tuzson János Botanikus Kert

Fotó: Nyíregyházainfo.hu