Chamonix ski resort

Francia Alpok síelés

Sok országba utazhatunk síelni, de nem teljes a téli sportélmény a francia Alpok nyújtotta lankák nélkül. Vajon miért olyan más Franciaországban síelni, miben nyújt egyedülálló élményt, megismerve miért akarjuk később már csak ezeket a pályákat választani?

Az 1960-as évektől kezdve óriási fejlődésnek indult Franciaország síturizmusa. Évről évre szaporodtak a pályák, majd egyre népszerűbbé váltak, melyben természetesen az itt megrendezett Téli Olimpiák is nagy szerepet játszottak.

Courchevel-ski-resort

A francia síterepek fantasztikusan jól kiépített hálózatot alkotnak, sívárosaikban a szolgáltatások egyre magasabb színvonalúak, számtalan kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak az idelátogatóknak.
Kiemelkedő és világhírű síterepeik, mint például a Megéve, a Chamonix, a Les Deux Alpes vagy a Briancon garantáltan nem okoznak csalódást a téli sport kedvelőinek, vagy a síelőket csak elkísérőket, akik csupán napozni, sétálni, kikapcsolódni vágynak a hegyek között.

La Plagne

A francia sípályák valamelyikére tervezett egyhetes üdülés során egyik terep sem válik unalmassá, hiszen az Alpokban átlagosan 100-150-200 km hosszan besíelhető sípályák vannak (összesen 6000 különböző), melyeket tudásunknak megfelelően választhatunk meg. A pályákhoz feljutást a világ legkényelmesebb felvonói biztosítják, többségük beülős kabinos vagy ülőliftes. A kényelmet tovább fokozza, hogy – a legnépszerűbb hónapot, a februárt leszámítva – a pályákon nincs tömeg, így nyugodtan és sokat síelhetünk.

A francia sípályákon a pályaszállások a legelterjedtebbek, de ha mégsem sikerül ide foglalni a szállást, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen a jól szervezett menetrendű és útvonalú síbuszokkal gyorsan és egyszerűen megközelíthetőek a felvonók.

Arc 1950

A sípályák és a falvak számtalan étteremmel és szolgáltatással várják a látogatókat. Az étlapok legnépszerűbb kínálata a különböző módokon készített fondue és raclette.

Noha a francia sípályák lényegesen messzebb vannak az osztrák, szlovák vagy szlovén pályáknál, a bérletek és napijegyek ára a legtöbb esetben olcsóbb az olasz vagy osztrák vetélytársakénál.

Tignes

Nagyszerű földrajzi adottságainak köszönhetően Franciaország a legnépszerűbb úti cél napjainkban. A síelés mellett kikapcsolódásként nagy sétákat tehetünk, vagy utazhatunk kutyaszánon. Mindehhez egyedi panoráma társul, a legjobb téli sport űzése közben gleccserek, fenséges hegyvonulatok sorakoznak előttünk, és kedvező időjárási viszonyok esetén a távolban a tekintélyes Mont Blanc csúcsában is gyönyörködhetünk.