Dinopark Rezi

Rezi Dinopark

A Kék-túra útvonalán található Rezi kedvelt úti célja a természetkedvelőknek, és a családosoknak. Az itt található Dinopark az őshüllők korába kalauzolja vissza az ide látogatókat. Az élethű állatok mellett számos kalandelem található, amelyek az életkor és testi adottság szerint kínál kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a kalandpark egész évben látogatható.

Rezi a Balaton közelében, Keszthelytől alig 9 kilométer távolságra lévő település a balatoni borvidék része. A község egyre népszerűbb a Balatonra utazó nyaralók körében. Ennek oka a környék kiváló strandjaiban, és a csodálatos természeti környezetben rejlik. A Keszthelyi- hegység túrákra alkalmas hegyi ösvényei, és a Rezi vár romja miatt népszerű turista célpont. 2014-ben adták át a Rezi Vár tanösvényt, amely a Kék-túra útvonalán található. A Dino-és Kalandpark egy gyönyörű völgyben Hévíztől 3, Keszthelytől 6 km távolságra fekszik, tömegközlekedéssel (vonattal, helyi járatú busszal) könnyen megközelíthető.

A Dinó-és Kalandpark látnivalói

A hatalmas, 23 hektáros területű parkban található dinoszauruszok kutatási munkák alapján kerültek kialakításra, a mozgó, életnagyságú dinók hangadásra is képesek, és hitelesen adják vissza a 230 millió évvel ezelőtti őshüllők világát.

A Dinopark az állatok mellett egyéb izgalmas szolgáltatásokat és élményelemeket kínál, ezek egy része a belépőjegy megváltásával korlátlanul használható, ugyanakkor zsetonos játékok is találhatók. A kalandpark attrakciói életkor, testmagasság, és testsúly szerint vannak meg megjelölve:

  • gyermek mászófal
  • lecsúszópálya
  • kötélpálya minden korosztálynak (51+9 pályaszakasszal)

Az ügyességi attrakciók mellett egyéb szórakoztató szolgáltatások is megtalálhatók, például trambulin, fánk csúszdapálya, kincsmosó, ugrálóvárak, labdagömbök és csónakázó tó is rendelkezésre áll. A parkban kávézó is működik, nyáron kibővített szolgáltatások is igénybe vehetők.

Nyitvatartás

Április 1-től október 31-ig:

Hétfő-péntek között naponta: 09:00-17:00 között tart nyitva, hétvégén 09:00-18:00 között tart nyitva.

November 1-től március 31-ig:

Hétfő-vasárnap között naponta: 10:00-15:00 között tart nyitva.

Az egyes játékelemek az időjárás függvényében üzemelnek, november 1-től a játékelemek egy része téliesítésre kerül.

Jegyár

Ingyenes a belépés 3 éves kor alatt.

Belépőjegy teljes árú: 4000 Ft

Belépőjegy családi (legalább 1 fő 3 éven felüli gyermekkel érkező felnőtt esetében): 4000 Ft

Belépőjegy 65 év felett: 2500 Ft

Belépőjegy november 1-től (téliesítés idejére) egységesen: 2500 Ft

A fizetős szolgáltatások pontos listája az élménypark oldalán http://dinoparkrezi.com/arak/ alatt található meg.

Elérhetőség

8373 Rezi, 73162

Telefonszám: +36 83 555 025

E-mail: info@dinoparkrezi.com  I Web: http://dinoparkrezi.com/

Egyéb látnivalók Reziben

Rezi Vár I Hídi pihenőhely és Mezítlábas sétány I Rezi Vár Tanösvény