mallorca gyerekkel

Mallorca gyerekkel: családi nyaralás Mallorca szigetén

Mallorca a családos nyaralók kedvelt úti célja, a gyermekbarát üdülőhelyek közelében számos szabadidős program, vagy természeti park is található. A főváros népszerű attrakciója a Palma Aquarium, vagy a sziget déli részén található Marineland. A Western Water Park Magalufban, az Aqualand El Arenalban, a Hidropark pedig Alcudiában található.

Látnivalók családosoknak

Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobbika, ahol festői középkori falvak láthatók, de az arab és a római kor civilizációi is itt hagyták nyomukat. Mallorca kiváló családos nyaralásra, hiszen a sziget felkapott üdülőhelyein gondozott tengerparti sétányok, játszóterek, medencék találhatók és rengeteg tevékenységet kínálnak a különböző életkorú csemeték számára. Kisgyermekes nyaralók szempontjából az sem utolsó, hogy hosszú sekély strandjai biztonságos fürdőzést biztosítanak.

Palma Aquarium – Palma de Mallorca

Nagyjából 800 tengeri élőlény csodálható meg a palmai Aquariumban. Az Aquarium akrilalagútján áthaladva összesen 55 tartályban – némelyik egyben Európa legmélyebb tartálya – 11 fajta cápa látható. Különleges attrakció még az Európa legjobb korallzátony kiállítása, valamint az AquaDome kupola a púpos bálnákkal. A Palma Aquariumban látható Spanyolország legnagyobb tetőtéri mediterrán kertje is, ahol játszótér, és 7 méteres vízesés található amazóniai esőerdőben.

Palma Aquarium

Marineland

Mallorca déli részén Costa d’Blanesben található a Marineland, amely különböző látványos show keretében mutatja be az állatok viselkedését, különleges képességeit. A delfineket naponta kétszer, oroszlánfókák és az egzotikus madarak pedig egy alkalommal láthatók. A négy nagyméretű Akvárium látványossága a híres fekete cápa, és a bambuszcápa. A Baleár-szigetek élőhelye és átkelőhelye a Careta careta teknősöknek, de megcsodálhatók az óceánok lenyűgöző halai a naphalak, korall hal rajok is. A Marineland fő látványossága a Delfinárium, ahol 11 barátságos palackorrú delfin él. A Trópusi ház a hüllők, kétéltűek otthona, az új Madárházban a látogatók megfigyelhetik a fészekrakás bonyolult műveletét, és a kicsinyek nevelését.

marineland mallorca

Víziparkok

Mallorcán három vízipark található, az Aqualand El Arenalban és Western Water Park Magalufban és az északi üdülőhelyek felkapott attrakciója a gyerekbarát Hidropark Alcudiában.

Western Water Park

A Magalufban található Western Water Park Mallorca egyetlen vadnyugati témájú víziparkja, ahol tematikus hullámmedencék, gyerekvilág és hihetetlen adrenalin élmény vár a különböző sebességű csúszdákon.

Western Water Park Mallorca

Hidropark Alcudia

A Puerto de Alcudiában, a városközpont közelében, hatalmas területen fekszik a Hidropark, amely igen népszerű a szigetre látogató családos nyaralók körében. A nyári szezonban üzemelő létesítményben különböző látnivalók találhatók minden korosztály számára: legkisebbek számára külön úszómedencék, és a testmagassághoz igazodó csúszdák sokasága várja a látogatókat.

Hidropark Alcudia

Katmandu Park

A Katmandu vidámparkot nemcsak Mallorca legjobb vidámparkjaként tartják számon, de a TripAdvisor Spanyolország 2. legjobb vidámparkjaként is elismerte a közelmúltban. A csúcstechnológiai létesítmény Magalufban Calviá Beach közelében, alig 200 méterre a tengertől található. A Sol Katmandu Park & Resort komplexum része, azonban bárki által látogatható. Interaktív élmények, 4D hullámvasút, és különféle csúszdákkal ellátott Splash park felejthetetlen élményt nyújt.

katmandu park mallorca

Kalandparkok

Jungle parc Junior és Jungle parc Mallorca

A Jungle parc Junior egy kalandpark Bedinatban, amely kizárólag 4-11 éves gyerekek számára nyújt sportolást, és kikapcsolódást. A fa akadálypályák különböző függőhidakon, zipline-on, hálókon vezetnek át, összesen 50 akadály található, amelyek különböző nehézségi fokozattal, és magassággal vannak ellátva.

A Jungle parc Mallorca a Baleár-szigetek legnagyobb fa kalandparkja, Santa Ponsában a Calviá Beach közelében található. Már 4 évesnél idősebbek és felnőttek számára találhatók extrém pályák, ahol az elérhető leghosszabb pályák egy sorozatban járhatók be.

jungle parc mallorca

Nosztalgiavonat Sollerben – Orange Express

A sziget északnyugati részén található Soller nevezetes az itt termő narancsról. A régi szüreti vasútvonal, – amely anno a szállítást biztosította – napjainkban népszerű turisztikai attrakció. A Tren de Soller Palma és Soller között közlekedik, a fantasztikus 1 órás utazás alatt a vonat 13 alagúton és viadukton halad át.

Orange Express mallorca

Mallorca SzállásBooking.com