Olymposzi riviéra

Görögország nyaralás

Görögország egy csodálatos ország évről évre egyre több honfitársunk érkezik ide vakációját tölteni.Minden megtalálható itt, ami csak kellhet egy tökéletes nyaralás, fantasztikus történelmi emlékeket láthatunk, csodálatos tengerpartokon lubickolhatunk, káprázatos szigeteket fedezhetünk fel.

A görög szárazföld igen vonzó  a magyar turisták körében, ugyanis viszonylag közel van hozzánk, olcsó és fantasztikus úti célokat kínál a látogatóknak.

Olymposzi riviéra

Görögország egyik legkedveltebb célpontja az üdülni vágyók körében az Olymposzi riviéra, mely több min hetven kilométer hosszú homokos kék zászlós partszakasszal várja az üdülni vágyókat.A riviéra Methonitól Nei Poriig terjed, melynek minden részéről csodálatos kilátás tárul a mitológiából is ismert Olymposz hegyre.Legjelentősebb üdülővárosai Paralia, Olympic Beach, Nei Pori, Platamonas, Makrygialos.

Paralia

Paralia az Olymposzi Riviéra legnyüzsgőbb üdülőhelye, a fiatalok mekkája, rengeteg szórakozóhellyel, lüktető éjszakai élettel, bárokkal, éttermekkel, ékszerüzletekkel, bunda boltokkal. Paraliaról rengeteg fakultatív kirándulásra indulhatunk a környék tele van látnivalókkal, ilyen például a Meteórák, az Olymposz vagy akár Thesszaloniki. Paralia  szinte összeépült a mellette lévő Olympic Beach nevű városkával, mi kisebb is és jóval nyugodtabb is mint Paralia, sőt sokak szerint szebb is.

Nei Pori egy elbűvölően édes kis halászfalu, tulajdonképpen nem találunk itt sem különösebb szórakozási lehetőségeket, sem fényűző szállodákat csupán a gyönyörű tengerpartot, mesés környezet és rengeteg nyugalmat.Nei Pori inkább a pihentető és csendesebb nyaralás kedvelőinek ajánlott.

Nei Pori

Chalkidiki félsziget

A Chalkidiki félsziget egy csodálatos félsziget három ujjacskával és több, mint 520 kilométer hosszú tengerparttal.A félsziget három nyúlvánnyal rendelkezik, melyek a következők : Kassandra, Sithonia és Athos.

Sarti egy elbűvölő halászfalú, mely megőrizte régi báját, annak ellenére, hogy rengeteg turista jár ide. Sartin nem találunk luxushoteleket, sőt szállodákat sem, kedves családias apartmanokban szállhatunk meg ha ide érkezünk nyaralni. Sarti eldugott kis öblökkel, és hosszú homokos sekély tengerparttal várja az ide látogatókat.

Sarti

A görög városlátogatások kedvenc célpontja a főváros a rengeteg mitológiai látnivalóval.

Athén

Athén egy csoda a görög mitológia ékköve, olyan fantasztikus történelmi látnivalókkal, melyeket egyszer mindenkinek látnia kell.

athén akropolisz

Thesszaloniki

Thesszaloniki egy hatalmas város a kedvelt Olymposzi Riviérától körülbelül hatvan – hetven kilométerre, mindenképpen érdemes megnézni, kellemes sétálóutcáján bandukoljunk egyet, nézzük meg a híres Fehér tornyot és vásároljunk valami szuvenírt valamelyik kis hangulatos üzletben, majd pihenjük ki egy kávézó teraszán ezt a kellemes napot egy frappé kíséretében.