Cagliari látnivalók

Cagliari látnivalók

Szardínia fővárosa egy igazi mediterrán hangulatú város, ahol minden egy helyen található meg, nemcsak hófehér homokos tengerpartjaival, lenyűgöző történelmi épületekkel, hanem különleges konyhájával is elvarázsolja az idelátogatókat. A tengerre néző negyedeivel az elegáns bevásárló utcáival és panorámás teraszaival minden biztosít, amely egy kompakt nyaraláshoz szükséges.

Cagliari legszebb látnivalói

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, Európa legősibb civilizációjának birtokosa, valószínűleg annak köszönheti kulturális sokszínűségét, hogy a történelem során számtalan nép próbálta meghódítani a föníciaiak, a karthágóiak, a rómaiak, a vandálok, a bizánciak és katalánok egyaránt itt hagyták lenyomatukat. Fővárosa Cagliari, a sziget déli részén, míg a másik népszerű városa Alghero a sziget északi felén található.

Castello negyed

A hét dombra épült Caligari történelme évezredekre nyúlik vissza az időszámításunkat megelőző időszaktól egészen a Savoyai királyi családok uralkodásáig. A Castello negyed a város legrégebbi része, amely a kikötőtől egészen meredeken emelkedő domb lejtőjéig húzódik.

Cagliari látnivalók

Ősi bástyák szegélyezik a festői utcáit, amelyek ma a pezsgő éjszakai élet színtere. A dombtetőn híres temploma a Basilica di Nostra Signora di Bonaria. Érdekesség, hogy a negyed egykori középkori falait lebontották, viszont a bejáratánál megőrizték, a Torre dell’Elefante kaput és tornyot, amely része egy erődítménynek, és még a spanyol betolakodók ellen emelték.

Marina negyed

A Marina negyedet a Via Roma út szeli ketté, amely napjainkban a társasági élet központja. A szűk utcácskáiban egykor kereskedők és halászok éltek.

Cagliari látnivalók

Itt található a forgalmas tengeri kikötő, ahol a hatalmas tengerjáró hajók is kikötnek. A kikötőre néző területen elegáns tornácos színes épületek találhatók, valamint Városháza impozáns épülete. Az árkádok alatt lévő kávézókban és éttermekben késő estig zajlik az élet.

Bastione San Remy

Bastione San Remy a főváros egyik legnépszerűbb látnivalója, az óváros szívében található. Legmagasabb bástyája a Bastione Santa Caterina.

Cagliari látnivalók

Az egykori véderőmű a Savoyai királyi család rezidenciájaként működött, Napjainkban ideális nézőpont, márványlépcsőkön keresztül, illetve lifttel is megközelíthetjük meg, a kilátóteraszáról lenyűgöző panoráma nyílik az Angyalok öblére (Golfo degli Angeli) és a városra.

Legszebb standok Cagliariban és a közelében

Szardínián járva nem nehéz elcsábulni a strandok látványától, hiszen nevezetes a Földközi-tenger és egyben a világ legszebb strandjairól. Igen népszerű Costa Smeralda, amely a sziget északi felén található. Ugyanakkor Cagliariban és környékén is különleges szépségű strandok találhatók.

Poetto beach

Cagliari városi strandja a Poetto a külvárosban található 2 km távolságra a városközponttól, a lassan mélyülő víz a szörfösök paradicsoma.

Cagliari látnivalók

A 8 km hosszú homokos partszakaszon napernyő és napozóágy bérlésre van lehetőség. A strand helyi tömegközlekedéssel (busszal) jól megközelíthető.

Porto Giunco strand Villasimiusnál

A délkeleti partvidék gyöngyszem a Porto Giunco beach Villasimiusnál, amely egy falat Karib-tenger Szardínia partjain.

Porto Giunco beach

Egy trópusi tengerpart ahol a lágy világos homok rózsaszín árnyalatokban tündököl a lagúna és az azúrkék tenger árnyalatában. Az öblöt hegyek veszik körül, amely megfelelő védelmet nyújt a szél ellen. Villasimius egy népszerű és híres turisztikai üdülőhely. A vízpartot balzsamos illatú eukaliptusz ligetek határolják, és a tengerpartot egy sétálóúton lehet a parkolótól megközelíteni.

Cagliari szállásBooking.com