Drvenik Drvenik egy kis part menti település a Makarska Riviérán, 30 kilométerre Makarska-tól. A város első írásos említése a 13. században lehetett,   a “Biovoko-hegy alatti település” jelszóval illették. A legrégebbi épülete a városnak a 15. században épült Szent György templom. Napjainkban a településnek 500 állandó lakosa van és leginkább a nyári szezon alatt többszöröződik meg a népessége, mivel leginkább a turisták lakják elsősorban. Másodlagos bevételi forrása a városnak a mezőgazdaság és a halászat.

Drvenik

Drvenik egy kis part menti település a Makarska Riviérán, 30 kilométerre Makarska-tól. A város első írásos említése a 13. században lehetett,   a “Biovoko-hegy alatti település” jelszóval illették. A legrégebbi épülete a városnak a 15. században épült Szent György templom. Napjainkban a településnek 500 állandó lakosa van és leginkább a nyári szezon alatt többszöröződik meg a népessége, mivel leginkább a turisták lakják elsősorban. Másodlagos bevételi forrása a városnak a mezőgazdaság és a halászat.

Drvenik strandjai

Drvenik híres a szép strandjairól és partvidékéről, akárcsak a többi part menti terület a Makarska Riviérán. A fő strandja egy kis kavicsos rész, viszont ez meglehetősen zsúfolt a nyári hónapok alatt. Drvenik strandjain számos árnyékos területet találhatsz a fák alatt. Összesen 2 kilométer hosszú gyalogos rész köti össze a part mentén Zaostrog városával, egy másik kisebb nyári kedvelt helyszínnel.

Drvenik

Drvenik szállás

Mivel ez egy kis turista paradicsom, így leginkább a városkában privát apartmanokkal találkozhatunk leginkább. A statisztikák szerint 1600 ágyhellyel rendelkezik a város, ami eléggé nagy szám, ahhoz képest, hogy egy nagyon kicsi településről beszélünk. 3 hotel kapott itt helyet melyek közül 1 db 4**** és 2 db pedig 3*** csillagos hotel. A környéken 3 kemping található.

Drvenik éttermek

Drvenikben számos étterem kapott helyet, ahol megkóstolhatod a különféle dalmát és horvát konyhát, de persze nemzetközi ételekkel sincs bajban a város. Az ételek mellett természetesen megkóstolhatod a különleges dalmát borokat is. Az éttermeken kívül van pár taverna(helyileg konoba-nak hívják), ahol a mediterrán életérzésből meríthetsz egy keveset.

Drvenik

Drvenik látnivalók

Ha esetleg a látnivalókra vagy kíváncsi, akkor érdemes ellátogatni Drvenik régi vásorába, ami a 60-as évekbe lett elhagyatott. Itt megtekinthetsz pár erődítmény romot, amely védelmet nyújtott a borúsabb évszázadokban a törökök ellen. Akiknek több látnivaló kellene azok számára Split, Trogir vagy Dubrovnik az ajánlott. Mivel Drvenik kikötővel is rendelkezik, így ellátogathatsz Hvar sziget-re a menetrend szerinti kompjáratok segítségével Drvenik – Sucuraj között.

További érdekesség, látnivalók: 

Drvenik vásárlási lehetőségek

Drvenikben csak kisebb boltokat találhatsz, ahol igaz, hogy meg tudod venni a legszükségesebb dolgokat, de nagyobb vásárlásoknál érdemes Makarska vagy Split(91 km) városába utazni.

Drvenik

Drvenik bulik, esti szórakozás

Kis településhez híven nagyobb, vadabb partikra nem érdemes számítani Drvenikben, viszont estékre tökéletes lehet a part menti bárok nagy része és a klapa(dalmát énekes csoport) csendes szólama. Ha valódi partyra vágysz, akkor Makarska, vagy Split az ajánlott.

Drvenik időjárása

Drvenik mediterrán éghajlattal rendelkezik, így nem kérdéses, hogy az idő nyáron meleg, míg a telek nagy része enyhe, fagy pont feletti. A szezon itt már május körül elkezdődik, mivel a hőmérséklet kellemes 20 fok feletti. A szezon közepe, vagyis a főszezon a június-augusztus időszak, amikor nem ritka a 35 fok feletti hőmérséklet sem.