Csodák Palotája

Csodák Palotája

A Csodák Palotája Közép-és Kelet-Európa első tudományos élményközpontja Budapesten található. Az élményalapú módszerek izgalmas élményt és több órás elfoglaltságot kínál minden generáció számára.

Csodák Palotája látnivalói és létesítményei

A Csodák Palotája ( Csopa ) megújult környezetben Budapesten, a 3. kerületben Óbudán nyitotta meg kapuit – elsőként Magyarországon. Az 5000 négyzetméteres területen található komplexum a természettudományos ismereteket szemléletes és egyben élvezetes módon ismerteteti meg a különböző korosztályokkal.

Csodák Palotája

Helyszínek

A helyszínein előadótermek, 3 élményvetítő, és 4 szabaduló szoba is található, emellett olyan érdekességek is kipróbálhatók, mint az interaktív asztalok, és különleges csocsók. A Richter Gedeon labor többfunkciós terében izgalmas kísérletek próbálhatók ki a kémia, fizika geológia és a biológia világából. A laborfoglalkozások iskolai és óvodai csoportok számára érhető el. Az Öveges teremben 5D, 9D és körmozi programok és látványos élményvetítések láthatók. A Csipet Csopa jelzéssel ellátott játékok az óvodás korosztály számára szórakoztatóak, és tanulságosak, kifejezetten az életkori sajátosságaikhoz igazodva lettek kifejlesztve. Hétvégenként a Buborék Show mellett a Tudomány egy mesében című előadás szórakoztatja a legkisebbeket. Az épület teljes területe akadálymentes, valamint Baba-szoba és családi mosdó található az épület felső szintjén.

Csodák Palotája

A Csodák Palotája műhelyei

A Csodák Palotájában különféle tematikájú műhelyek találhatók, a megvásárolt jeggyel látogathatók.

 • Természet műhelye: a természet hétköznapi jelenségei figyelhetők meg.
 • Mágneses mező műhely: érthetően mutatja be a mágnesesség titkait.
 • Űrállomás műhely: a Naprendszer fizikáját és az űrkutatás eredményeit lehet megismerni interaktív kiállítás keretében.
 • Születés világa műhely: 14 év felettiek számára a születés és fogantatás titkait tárja fel tabudöntögető módon.
 • Illúziók műhely: érdekessége a végtelennek tűnő tükörszoba, és a szemet is megtréfáló játékok helyszíne.
 • Logikai műhely: logikai társasjátékok, és a koncentráló képességet, vizuális memóriát fejlesztő ördöglakat próbálható ki.
 • Tudósok csarnoka: a leghíresebb tudósok élete, és kísérletei ismerhetőek meg.

Csodák Palotája

Nyitvatartás

A Csodák Palotája az év minden napján nyitva tart 09:00-19:00-ig. Az ettől eltérő időpontokról a Csodák Palotája hivatalos oldalán, a www.csopa.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Jegyárak

0-3 éves korig a belépés ingyenes.

 • Belépőjegy ára: 4 400 Ft
 • Belépőjegy ára gyermekek/diákok/nyugdíjasok részére: 3 200 Ft (gyermek 3-18 éves korig, diák 18-25 éves korig, nyugdíjas 60 éves kor felett).
 • Délutáni belépőjegy ára: 2 500 Ft (hétfő-péntek között 16:00 óra után).
 • Családi belépőjegy ára: 10 000 Ft, (2 felnőtt és 1 gyermek, vagy 1 felnőtt és 2 gyermek) és minden további gyermekjegy ára 2 800 Ft.

Az egyéb kedvezmények, kiegészítő szolgáltatások ára, valamint konkrét időpontra szolgáló online jegyvásárlás megtalálható a https://www.csopa.hu/jegyvasarlas/jegyarak oldalon. A jegypénztárban bakkártyával, SZÉP-kártyával, CSOPA ajándékutalvánnyal és készpénzzel lehet fizetni.

Megközelítése

A Csodák Palotája Óbudán, 1036 Budapest, Bécsi út 38-44. szám alatt található, a Buda Entertainment  &Gastro Szórakoztatóközpont 1. emeletén.

Fotók / Facebook: www.facebook.com/csodakpalotaja