Kalura Beach

Szicília legszebb strandjai

Messina

Messina a sziget 3. legnagyobb városa, a turisták által igen közkedvelt, mivel ebben a városban  is minden megtalálható, ami szükséges egy felejthetetlen nyaraláshoz. Messinában csodálatosan szép tengerparti szakaszok várják a fürdőzni és napfürdőzni vágyókat.

Messina strand

Kalura Beach

Cefalu a sziget nagyon régi városa, a  turisták imádják, mert egyszerűen csodaszép. A városban több római fürdő is található valamint Cefalu egyik legszebb strandja a Kalura Beach.

Kalura Beach

Mondello Lido

Mondello Lido Palermo csodálatos, fehér homokos, kristálytiszta vizű strandján ritkán fordul elő, hogy ne lenne a partszakasz végig napozó, fürdőző emberekkel. Palermo lakossága is rendszeresen használja a Szicília hőségben fürdésre a strandot.

Mondello Lido strand

Cefalu

Cefalu keskeny homokos strandja ugyancsak  nagyon kedvelt és keresett terület Szicília szigetén.

Cefalu strand

Pozzallo

Pozzallo , ez a romantikus, gyönyörű halásztelepülés nagyon híres az  aranyszínű strandjai miatt a fürödni, pihenni vágyok körében.

Pozzallo strand

Sciacca

Sciacca térségében  feltörő termálvizei és gyógyfürdői miatt keresett és ismert nem csak a térségben, de az idegen országokból ide utazók körében is.

Sciacca strand

Marsala

Marsala gyönyörű tengerpartja, az ott elterülő 14 km hosszú strandja és hajókikötője elnyerte a „Kék Zászló” díjat. Nyaranta a város védőszentjeiknek és Garibaldinak emlékére megtartott nagysikerű  fesztiválokkal, jazz koncertekkel, rendezvényekkel várják az idelátogatókat.

Marsala strand

 

Mortelle

Mortelle az Észak-Kelet Szicílián található strandok között az egyik legszebb, Messinától 12 km-re van, hosszú homokos partszakasz, az itteni  legszebb és legjobban felszerelt része a Lido dei Tirreno.

Mortelle strand

Spiaggia Sabbie Nere

Spiaggia Sabbie Nere (Vulcano) egy rendkívül különleges strand a szigeten, az érdekessége és ezen nem szabad meglepődni, hogy  itt nem fehér homok várja az üdülőket, hanem fekete.

Spiaggia Sabbie Nere strand