Jardin des Plantes Párizs

Jardin des Plantes

A Jardin des Plantes egy hatalmas botanikus kert Párizsban, mely 28 hektáron terül el. Az 17. század közepén nyitott meg, XIII. Lajos idején és azóta csak gyűlnek benne a szebbnél szebb, különlegesebbnél különlegesebb növények.

A botanikuskert mellett, egy csöppnyi állatkert és egy akvárium is megtekinthető. A park labirintusnak megfelelő elrendezésű, így még érdekesebb és izgalmasabb kalandot ígér.

A növények különféle kategóriáknak megfelelően vannak csoportosítva, üvegházak, télikertek, hegyi kertek, egzotikus kertek várják a látogatókat.

A sétányok mentén a virágok különlegesen lettek elültetve, így szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A botanikus kertben található növények száma eléri a tízezret!

A park területén még egy múzeum is található, stílusosan a természettudományi múzeum. A park tökéletes hely egy kis nyugalomra, lazításra.

Jardin des Plantes

Belépőjegy

A parkba ingyenes a belépés, de a múzeumban belépőt kell fizetnünk.

Nyitvatartás

A park reggel fél nyolctól délután fél hatig, nyári szezonban pedig este nyolc óráig tart nyitva.

Megközelítés

Legegyszerűbben metróval juthatunk el a Jardin des Plante-hez, választhatjuk az ötös,a hetes és a tízes metrót. Ötös metrónál Quai de la Rappé megálló, hetes metrónál Censier – Daubenton, tízes metrónál Jussieau megálló.