Utazások arrow Hírek a turizmus világából
Hírek a turizmus világából
Menetrendszerinti MALÉV buszjáratok Kassáról és Pozsonyból
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Menetrendszerinti buszjáratot indított a Malév Kassáról és Pozsonyból Budapestre, a légitársaság új "járataira" már foglalhatnak helyet az utasok
Folytatás... [Menetrendszerinti MALÉV buszjáratok Kassáról és Pozsonyból]
 
A Balaton a legnépszerűbb idén
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Nehezen indult, de a belföldi turistáknak és az akciózó szálláshelyeknek köszönhetően hirtelen felpörgött a szezon a vízpartokon. Beigazolódni látszanak a korábbi felmérések eredményei: idén a legtöbben itthon maradnak, és még egy hetet sem szánnak a nyaralásra.
Folytatás... [A Balaton a legnépszerűbb idén]
 
Csökkent a szálláshelyek forgalma
Magyarország utazási, turisztikai hírek
A kereskedelmi szálláshelyeken 2009. január-májusban a külföldi és a belföldi vendégek száma 16, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évi értéktől, a vendégéjszakák száma 14, illetve 10 százalékkal csökkent
Folytatás... [Csökkent a szálláshelyek forgalma]
 
Digitális Rembrandt életműkiállítás Amszterdamban
Európa utazási, turisztikai hírek
A németalföldi festőóriás, Rembrandt Harmenszoon van Rijn teljes életműve megtekinthető azon a kiállításon, amely a jövő héttől látható Amszterdamban - igaz, nem az eredeti képekről, hanem azok digitalizált változatáról van szó.
Folytatás... [Digitális Rembrandt életműkiállítás Amszterdamban]
 
Balaton Sound és Volt fesztivál: 760 milliós adóbevétel
Magyarország utazási, turisztikai hírek

A Balaton Sound 420 millió, a soproni Volt fesztivál pedig 340 millió forint adóbevételt generálhat az idén; a két nagy nyári fesztiválon a látogatók 40-50 ezer forint közötti összeget költenek fejenként.
Folytatás... [Balaton Sound és Volt fesztivál: 760 milliós adóbevétel]
 
Görögországi nyaralás: kevesebb utazó
Európa utazási, turisztikai hírek
A válság hatására legalább 50 százalékkal csökkent a görögországi nyaralók iránti – főleg német, skandináv és brit – kereslet.
Folytatás... [Görögországi nyaralás: kevesebb utazó]
 
A magyarok többsége nem tervez 5 napnál hosszabb nyaralást
Magyarország utazási, turisztikai hírek
A magyarok 71 százaléka nem tervez 5 napnál hosszabb üdülést a következő 12 hónapban, s a válaszadók 76 százaléka az elmúlt egy évben nem volt nyaralni - derült ki a GfK Hungária és a Szonda Ipsos Nemzeti Médiaanalízis felmérésének 2008. IV. negyedévi és 2009 I. negyedévi adataiból. Az utazók elsősorban belföldön pihennek, a legnépszerűbb külföldi úti cél továbbra is Horvátország.
Folytatás... [A magyarok többsége nem tervez 5 napnál hosszabb nyaralást]
 
Törökország lehet a turisztikai szezon nyertese
Európa utazási, turisztikai hírek
A földközi-tengeri országokba irányuló magyar turizmust is negatívan érinti a gazdasági válság, de Törökország továbbra is kedvelt úti cél marad, - a többi között ez derült ki Török Kulturális és Idegenforgalmi Tájékoztatási Hivatal közvélemény-kutatásából. A kérdőíves felmérés a mediterrán térségre koncentrált és elsősorban arra keresett választ, hogy milyen szempontok alapján mely országokat részesítik előnyben a magyar turisták a kedvezőtlen pénzügyi helyzetben. A feltett kérdésekre több mint egy tucat magyar utazási iroda 50 szakembere válaszolt.
Folytatás... [Törökország lehet a turisztikai szezon nyertese]
 
Montenegró egyre népszerűbb
Európa utazási, turisztikai hírek
Montenegró a siker útján halad: a  World Travel & Tourism Council (WTTC) szerint Montenegró, mint turista célpont népszerűsége az egyik leggyorsabban növekedő mind Európában, mind pedig a világon. 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben e téren a legjobb 3 ország közé tartozott. Csak a múlt év júliusában és augusztusában 670 000 vendég látogatta meg. Ez a szám nagyobb, mint maga az ország lakossága.
Folytatás... [Montenegró egyre népszerűbb]
 
Turisztikai élménykörut Baranyában
Turisztikai beruházások, projektek Magyarországon
Átfogó, a turisztikai vonzerőt növelő fejlesztések kezdődhetnek Baranya négy településén a Baranyai élménykörút elnevezésű, 3,2 milliárd forintos projekt keretében.
Folytatás... [Turisztikai élménykörut Baranyában]
 
Budapest a világ tíz legkedveltebb konferenciahelyszínei között
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Budapest a 8. helyre ugrott a Union of International Associations (UIA, Nemzetközi Szervezetek Szövetsége) 2008. évi rangsorában, a legkedveltebb konferenciahelyszínek listáján az előző évi 24. helyéről
Folytatás... [Budapest a világ tíz legkedveltebb konferenciahelyszínei között]
 
Kultúra Utcája projekt Erzsébetvárosban
Turisztikai beruházások, projektek Magyarországon
Mintegy 3,8 milliárd forintnyi összegű épület- és közterület-felújítás veszi kezdetét az Erzsébetvárosban. A Kazinczy utca egy részén pedig 2010-ig megvalósul a Kultúra Utcája nevű projekt.
Folytatás... [Kultúra Utcája projekt Erzsébetvárosban]
 
A pénzügyi válság nem veszélyezteti a fesztiválokat
Magyarország utazási, turisztikai hírek
A pénzszűke ellenére a tavalyinál nagyobb költségvetéssel, bővebb kínálattal készül a szezonra a magyarországi fesztiválok többsége, amelyektől a szponzorok a válság ellenére sem fordultak el tömegesen, ám a forint árfolyamának hektikus változását megérezték a szervezők és az áfa-emelés is tükröződik majd részben a jegyárakban.
Folytatás... [A pénzügyi válság nem veszélyezteti a fesztiválokat]
 
Bradford lett a világ első filmvárosa
Európa utazási, turisztikai hírek
Megelőzve a filmipar olyan fővárosait mint Hollywood és Cannes, az észak-angliai Bradford városát jelölte meg a világ első filmvárosának az ENSZ. A világszervezet Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) indoklása szerint Bradford a filmkészítéshez és forgalmazáshoz való történelmi kapcsolataiért, a média- és filmmúzeumáért, illetve filmes örökségéért kapta az elismerést.
Folytatás... [Bradford lett a világ első filmvárosa]
 
Prága: Entropa kiállítás cenzúrázatlanul
Európa utazási, turisztikai hírek
Cenzúrázatlanul nyitották meg Prágában a nagyközönség előtt az Entropa című kortárs tárlatot, amelyet Brüsszelben annak idején Bulgária kérésére részben letakartak.
Folytatás... [Prága: Entropa kiállítás cenzúrázatlanul]
 
Javult a Balaton megítélése a hazai turisták körében
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Jelentősen javult az utóbbi években a Balaton hazai megítélése, egy felmérés szerint a magyarok negyede a Balatonnál szeretne az idén nyaralni
Folytatás... [Javult a Balaton megítélése a hazai turisták körében]
 
Norwegian Air Shuttle: bővülő fapados járatok Skandináviába
Európa utazási, turisztikai hírek
A Norwegian Air Shuttle bejelentése szerint Budapest azok között az úti célok között lesz, ahová ősztől több járatot indítanak, mint az elmúlt téli időszakban. Európa harmadik legnagyobb fapadosa már négy városból repül közvetlenül Budapestre
Folytatás... [Norwegian Air Shuttle: bővülő fapados járatok Skandináviába]
 
Horvátországi nyaralás: változóban a magyarok utazási szokásai
Európa utazási, turisztikai hírek
Növekedett a szállodai elhelyezés, de csökkent az apartmanok iránti érdeklődés a Horvátországba készülő magyar turisták részéről, akiknek a száma év elejétől öt százalékkal csökkent a tavalyi hasonló időszakhoz képest.
Folytatás... [Horvátországi nyaralás: változóban a magyarok utazási szokásai]
 
Strandra Magyar: Magyarországi Strandfesztivál
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Június 27. és július 5. között kerül megrendezésre a Strandra Magyar! magyarországi Strandfesztivál a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében. A Fesztivál kivételes strandolási lehetőséget nyújt a fürdőzni vágyóknak: egyszeri kedvezményes belépő megvásárlásával 9 napon át országszerte közel 100 strandra, aquaparkba, termál- és gyógyfürdőbe, uszodába biztosít belépést!
Folytatás... [Strandra Magyar: Magyarországi Strandfesztivál]
 
Tiszavirágzás: virágzik a Tisza Szeged alatt
Magyarország utazási, turisztikai hírek
Tiszavirágok lepték el a folyó felszínét Szeged és az országhatár között, rajzó kérészek ezreit látni a Tisza-partján esténként. A Tisza alsó, az országhatárhoz közeli szakaszán szerdán este volt az első nagyobb rajzás, egy százötven-kétszáz méteres partrészen négy-ötezer kérész járta násztáncát
Folytatás... [Tiszavirágzás: virágzik a Tisza Szeged alatt]
 
Új szobákkal és kültéri medencékkel bővül a Velence Resort Spa
Turisztikai beruházások, projektek Magyarországon
2008 novemberében 60 szobával (56 db Superior és 4 db lakosztály ) nyitott és az idei szezonban további 123 szobával bővült a szálloda.
Folytatás... [Új szobákkal és kültéri medencékkel bővül a Velence Resort Spa]
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

Találatok: 1 - 21 / 120

Szállás keresés

Szálláshelyek keresése

Érkezési dátum

Távozási dátum

Dubrovnik utazás

Dubrovnik utazás nyaralás látnivalók

Az Adria gyöngyszemének is nevezett Dubrovnik páratlan fekvésével, kellemes klímájával, történelmi és kulturális örökségével, természeti szépségeivel és strandjaival méltán népszerű a turisták között. A történelmi óvárosát helyenként 25 méter magas városfal veszi körbe, melyet 15 torony, 5 bástya és 2 sarokerődítmény tett bevehetetlenné. Dubrovnik utazás

Fertőd

Fertőd kastély

A fertődi kastély együttese a magyarországi barokk építészet leglátványosabb, legnagyobb szabású alkotása, a késő barokk udvartartás legjelentősebb helyszíne. A magyar kultúrtörténetben kiemelkedő szerepet játszó herceg Esterházy család rezidenciája egyúttal Joseph Haydn működésének magyarországi színtere is volt.  Bővebben

Bártfa utazás

Bártfa Szlovákia utazás látnivalók

Bártfa egyike Szlovákia legszebb, legépebben megmaradt történelmi városainak, műemléki védettség alatt lévő óvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján is. A középkori városfalakkal és bástyákkal övezett egykori városmagjának közepén a Főtér áll, középen a 16. században épített városházával,  reneszánsz és barokk polgárházakkal. Bártfa utazás

Prága utazás

Prága utazás látnivalók

Prága nemcsak Csehország, hanem a közép-kelet európai térség legnépszerűbb turistacélpontja. Prága történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Prága fő látnivalói mellett a műemlékeivel múzeumaival, galériáival és templomaival, kitűnő söreivel többnapos programot ígér a látogatóknak. Prága utazás

Isztambul utazás

Isztambul utazás látnivalók

A Boszporusz tengerszorosnál, a Márvány-tenger mentén, Európa és Ázsia földrajzi határán elterülő Isztambul évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának, az Oszmán-Török Birodalomnak a központja volt. A ’Kelet kapujának’ is nevezett Isztambul 3000 éves történetének köszönhetően rengeteg érdekes látnivaló várja a turistákat; mecsetek, paloták, fürdők, múzeumok színes sokasága teszi a várost felejthetetlenné. Isztambul utazás

Varsó utazás

Varsó utazás látnivalók

Varsó fő látnivalói az óvárosi Piactér környékén vannak, itt található a Királyi palota, a Barbakán körbástya és a gótikus stílusú Szent János székesegyház. A ’Királyi út’ a  Királyi Palotától fut a királyi család nyári rezidenciájáig, a Lazienki palotáig, az útvonal mentén polgárházak, templomok, paloták és múzeumok váltják egymást. Varsó utazás
Advertisement

 

Bécs utazás

Bécs utazás látnivalók

A műemlékekben gazdag várost a zene városának is nevezik, mivel több híres zeneszerző is élt korábban Bécsben. Zenei eseményei, fesztiváljai ma is kiemelkedőnek számítanak. A történelmi városmag épületei az egykori városfal helyén kiépült Ring körúton belül láthatóak. Bécs történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján.