Playa del Duque Tenerife

Tenerife legszebb strandjai

Tenerife a Kanári- szigetek legnagyobb szigete. A vulkanikus eredetű szigetcsoport, az egész évben kellemes éghajlata miatt a világ legnépszerűbb utazási célpontjai közé tartozik. Évente több millió turista keresi fel.

Szinte egész évben folyamatos a napsütés, a hőmérséklet folyamatosan 19-25 Celsius fok között van. További előnye a tenerifei nyaralásnak, hogy esőzés ritkán zavarja meg a szabadtéri programokat. A tengervíz hőmérséklete mindig alkalmas a fürdőzésre. A szél hűsítő hatása miatt, még a nyári hónapokban is kellemes a napon való tartózkodás. A szigetvilág éghajlatát leginkább az északkeleti passzátszelek befolyásolják. A jellegzetes aranyszínű homokot a Calima, a Szahara felől fújó forró száraz szél szállítja. A Kanári-áramlat a párolgási folyamatokra van hatással. Ezek az éghajlati tényezők összessége biztosítja a Tenerifére jellemző kellemes hőmérsékletet.

Tenerife legszebb strandjai

A szigetek közül a legtöbb látnivaló Tenerifén található, és a turizmus fellendülésével új üdülőparadicsomok alakultak ki a tengerparti részein. Tenerife a természeti látnivalók is a turisztikai attrakciók mellett arról is híres, hogy Európa legtisztább strandjai itt találhatóak.

Az éghajlat különbség miatt a sziget növényvilága is sokszínű. Habár a Teide hegyen időszakosan, akár egy hónapig is hósapka látható, Afrikához való közelsége miatt száraz, sivatagos részek is előfordulnak. A növényzete eredetileg a kanári babérlombú erdő, de jellemzően fenyőerdők, pálmaligetek és banánültetvények egyaránt előfordulnak.

Általánosságban a keleti part alacsony fekvésű, más részeken pedig olyan látványos sziklák vannak, mint a nyugati part gyöngyszeme a Los Gigantes.

Tenerife strandjai

Tenerife 342 kilométeres partjaiból közel 70 kilométert alkotják a strandok. Az északi partvonalon található egy sziklás rész, a strandok nagy része fekete vulkáni homokkal borított. A vízpartjai általában változatosak, felváltva találni szaharai aranyhomokos és fekete homokos strandokat.

A legfelkapottabb részek a sziget déli részén fordulnak elő. Ennek oka részben a forróbb és szárazabb éghajlatnak is köszönhető. Az északi rész általában a nyugalmat kedvelők körében népszerű, így Puerto de la Cruz strandjai. A déli rész üdülőhelyei, mint Costa Adeje, Las Américas, és Los Cristianos a pezsgő tengerparti élet kedvelőinek ajánlható.

A strandokról általánosságban elmondható, hogy Európa legtisztább strandjai Tenerifén találhatóak. Számos strandja Kék zászlós, amelyet a vízminőség az elérhető szolgáltatások, és a környezeti információk alapján ítélnek meg. Tenerife strandjai nyilvánosak és ingyenesek, és napernyőket, napozóágyakat lehet bérelni a helyszínen.

Los Cristianos – Las Vistas strand

Los Cristianosban két strand van, amelyek aranyszínű homokkal borítottak, a Las Vistas strand különösen kedvelt gazdag szolgáltatásai miatt. A strand babakocsival is könnyedén megközelíthető. A nyugodt víze miatt kifejezetten alkalmas kisgyermekes családok számára. A Las Vistas strand a vízisportok kedvelőinek számos lehetőséggel áll rendelkezésre. A strand közelében lévő, lüktető hangulatú utcáiban éttermek, kávézók és különböző üzletek sorakoznak.

los cristianos playa-vistas

Playa Jardín strand

A Playa Jardín strand északon, Puerto de la Cruzban található, amely a térség leghíresebb strandjának számít, a Kék zászló birtokosa. A látogatók kényelmére lett kialakítva, oly módon, hogy a partját az őshonos növényvilág mellett, kőfalakkal és vízesésekkel határolt ösvényen közelíthető meg. A strandolás mellett a Teide pompázatos panorámát kínál.

3 részből áll a fekete homokos strand, amelyet oldalról hullámtörők védenek. Vannak azonban szörfözésre alkalmas területei is. A strandon magas szintű szolgáltatások biztosítottak, a part menti sétányon parkok és játszóterek is kellemes pihenést kínálnak.

playa jardin puerto de la cruz

Martiánez strand és a Lago de Martiánez

A Martiánez strand Puerto de la Cruzban található a sziget északi részében. A strandot finom fekete vulkáni homok borítja, nagyon népszerű a szörfösök körében is.

 A strand mellett található a Martiánez-tó egy tengervízzel mesterségesen feltöltött tó, amely egy komplex szabadidőközpontot alkot. Hét türkizkék vízű medencéből áll, felnőtteknek négy, a gyermekeknek 3 medence áll rendelkezésre. A strand körül nem csak éttermek, hanem a napozóterület környékét a helyi őshonos növényekből kialakított tájkert veszi körül.

Lago de Martianez

Playa de la Arena

A tiszta, fekete vulkáni homokú strand Puerto de Santiago faluban található a sziget nyugati felén. A Kék zászlós strand tisztasága és a szolgáltatások minősége miatt népszerű a helyiek és a turisták körében.

Playa de la Arena Tenerife

Playa de las Américas – Playa Troya I. II.

A Costa Adeje és Playa de las Américas között található a híres Playa Troya I.és II. strand. A sziklás hegyekkel határolt strand vulkáni homokkal borított, az alacsony hullámzás miatt a kisgyermekes családok körében népszerű. Kék zászlós, a parton napozóágyak, napernyők bérelhetők. Gazdag szolgáltatásokat találnak a strandolók, különösen a vízi sport lehetőségek változatosak.

A strand mellett egy hat kilométer hosszú sétány húzódik, amelyen a Los Cristanos és a Costa Adejeben lévő szállodákat lehet megközelíteni. A déli rész legfelkapottabb üdülőtelepülései, mivel a  csodás strandok mellett különböző szórakoztató komplexumok és bevásárló központok is találhatóak.

Playa de las Americas Playa Troya

Costa Adeje

A turizmus fellendülésével Costa Adeje önálló üdülőközponttá fejlődött, emellett a település nevezetes az egyedi építészeti stílusú létesítményeiről. Costa Adeje a luxus minőséget testesíti meg a szolgáltatásaiban, így a környező üdülőtelepülésekhez képest magasabbak az árak. Több strandja van a Fañabe és a del Duque strand.

Costa Adeje

Playa del Duque strand

A Duque strandját, amely Kék zászló birtokosa, egy tengerparti sétány veszi körül, amely nyolc stranddal van összeköttetésben. A háttérben a legexkluzívabb tenerifei szállodák és butikok sorakoznak. A népszerű nyaralóhely kitűnő lehetőség a strandolásra és vásárlásra egyaránt.

Playa del Duque Tenerife

Los Patos strand

El Rinco településen található a híres naturista strand, amely gyönyörű környezetben a La Orotava völgyben, a Teide-vel a háttérben található. A partját vulkanikus homok borítja, népszerű apálykor, és nyáron, ilyenkor hatalmas terület válik szabaddá.

los patos tenerife

Kutyás strandok Tenerifén

A tenerifei strandok túlnyomó része kutyával nem látogathatóak, az El Confital és a Del Cabezo strandjai igazi kutyás paradicsomok, mivel a négylábú kedvencek számára is engedélyezett az önfeledt strandolás.

El Confital strand

Az El Confital strand Ggranadilla de Abona településen, Los Cristianos közelében található. A sötét homokos strand 210 méter hosszú, nyugodt vízű szakaszán a kutyával érkezők számára is kedvező strandolási körülmények biztosítottak.

el confital tenerife

Del Cabezo

Del Cabezo strand Puertito de Güimarban, a sziget keleti részében, a főváros Santa Cruz közelében található. A strand sötét, durva vulkánikus eredetű homokkal borított, ideális strandolási lehetőséget kínál a kutyával érkezőknek.

Kirándulások Tenerifén

A strandolás mellett a Tenerife kiemelkedő turisztikai látványosságokat, és természeti csodákat kínál.

Güimari piramisok

A lépcsőzetes piramisokat az 1990-es években fedezték fel, napjainkban egy néprajzi parkot hoztak létre, ahol múzeum, előadóterem, és panorámás terasz várja a látogatókat. A parkjában található sétány akadálymentesített, a kisgyermekek számára pedig játszóterek is ki vannak alakítva.

Santa Cruz

Santa Cruz, a sziget fővárosa számos történelmi látnivaló kínál. A városnéző séta keretében érdemes megtekinteni a 17. századi barokk templomát, és a de Jardin Garcia Sanabria tájkertjét is.

Garachico

Tenerife egyik ékszerdobozának nevezett Garachio népszerű a turisták körében. A település nevezetes a vulkáni láva és az óceán által kialakított tengerpartjáról, és az óceánból kiemelkedő fekete monolitról.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ismert gyógyfürdőjéről, és a Bananera banán ültetvényéről. A legnépszerűbb attrakciója a Loro Park, amely a kisgyermekes családok számára emlékezetes kikapcsolódást kínál.

Los Gigantes

A sziget roppant gazdag természeti látnivalókban. Tenerife a nyugati részen fekvő Los Gigantes szikláinak szédületes látványa miatt, és a sziget belsejében emelkedő Teide-hegy környéke a leglátogatottabb turisztikai helyszínei közé tartoznak.

Teide

 A Pico de Teide egyike a föld legnagyobb vulkánjainak, remek program a Teide Nemzeti Park túraútvonalainak a bejárása, és hegy csúcsáig pedig libegővel lehet feljutni.