porec strandok

Ezek voltak a TOP nyári úti célok 2021-ben

A magyarok 2021 nyarán jóval többet utaztak, mint a korábbi évben, de a foglalások száma azt mutatja, hogy az utazási kedv az ősz beköszöntével sem csökken. A nyári hónapokban a legnépszerűbb úti célok az európai nyaralóhelyek voltak, elsősorban Horvátország, Spanyolország és Görögország tengerparti városait részesítették előnyben.

Az idei nyári szezon statisztikái azt mutatják, hogy az utazók nagyjából ugyanannyi időt töltöttek a kiválasztott úti célokon, mint a korábbi években, viszont érdekesség a foglalás időpontjának a változása: jellemzően az utazás kezdete előtt foglaltak, míg az elmúlt években ez az időszak átlagosan a duplája volt.

Népszerű desztinációk 2021 nyarán

2021 nyarán a kedvelt úti célok közé a spanyol, görög, horvát és olasz nyaralóhelyek tartoztak. A népszerű horvát nyaralóhelyek idén is Split-Dalmácia, az Isztria-félsziget és Primorje-Gorski Kotar megye, valamint a városok közül Rovinj és Poreč voltak. A magyarok elsősorban Vir szigetére, Rovinjba, Porečbe utaztak, valamint Budapestről a legközelebb fekvő településeken Crikvenicában és Opatijában nyaraltak.

Kefalonia

A magyarok a tengerparti nyaralás mellett a felkapott európai fővárosokba is utaztak 2021 nyarán: Berlin, Lisszabon, London, és Párizs szerepelt a TOP10-ben, de Barcelona is a leglátogatottabb városok közé tartozott az idei nyáron is.

Népszerű úti célok 2021 őszén

A foglalások száma azt mutatja, hogy a magyarok utazási vágya az őszi hónapokra is kitart. A jelenlegi adatok szerint Berlin, Barcelona, London, és Párizs mellett Milánó a fő úti cél.

Milano

A Kiwi.com összesített nemzetközi adatai szerint pedig ősszel főként Milánóba, Londonba és Isztambulba terveznek utazni.