Horvátország

Korcula sziget

Korčula egy sziget az Adriai-tengeren, Dubrovnik-Neretva megyében, Horvátországban. A sziget 279 km2-en terül el: 46,8 kilométer hosszú és 7,8 kilométer széles. Megközelítőleg 17 ezren lakják a szigetet, ami azt jelenti, hogy a második legnépesebb horvát sziget Krk után. Continue reading “Korcula sziget” »

Pasman-sziget

Pasman egy sziget az Adriai-tengeren, Zadartól délre található, a Zadari-szigetvilág részét képezi. Zadar és Biograd-tól a Pasman-csatorna választja el a szigetet. Pasman a legnagyobb zöld területtel rendelkező sziget Horvátországban, ha a teljes sziget területet vesszük figyelembe. A gyors áramlat, ami 6 óránként változik, a legtisztább adriai vízszakaszt varázsolja a környéknek. A szigetet megközelítőleg 2000 ember lakja. Continue reading “Pasman-sziget” »

Lastovo-sziget

Lastovo egy sziget dél-Dalmáciában, ami a szárazföldtől az egyik legmesszebben található horvátországi sziget. Lastovo az érintetlenség szigete, amely rendkívül csodálatos természettel rendelkezik. Tehát ez a  környék lehet a legjobb választás azok számára, akik teljes nyugalomban és békességben szeretnék tölteni a nyaralásukat. Continue reading “Lastovo-sziget” »

Plitvicei tavak

A Plitvicei-tavak Horvátországban a Plitvicei Nemzeti Park területén találhatóak. Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő természeti park fő látványossága a mészkő rétegződések révén létrejött 16 tó. A Nemzeti Park környékén több forrás, barlang is található. A park látogatói a gyalogösvény hálózaton keresztül közelíthetik meg a zuhatagokat, és kristálytiszta vizű tavak sziklás partjait. Continue reading “Plitvicei tavak” »