Igrane Igrane egy kis turista célpont 15 kilométerre délre Makarska-tól. Ez a kis hangulatos falucska csupán 400 embernek ad otthont. Az utóbbi időben a lakosság drasztikusan megnövekedett, köszönhetően a a turistáknak. A település csodaszép strandjáról és fenyő erdejéről ismert. Igrane felett húzódik a Biovoko-hegység , amely lábához épült Gornje Igrane, vagyis Felső Igrane. Felső Igrane csaknem elnéptelenedett, mivel a lakosság inkább a part és az olíva földek felé települt. Napjainkban már található egy út a felső faluhoz, ami könnyebb megközelítést biztosít a Felső Igranehez, köszönhetően a Vrgorac – Makarska útszakasznak.

Igrane

Igrane egy kis turista célpont 15 kilométerre délre Makarska-tól. Ez a kis hangulatos falucska csupán 400 embernek ad otthont. Az utóbbi időben a lakosság drasztikusan megnövekedett, köszönhetően a a turistáknak. A település csodaszép strandjáról és fenyő erdejéről ismert. Igrane felett húzódik a Biovoko-hegység , amely lábához épült Gornje Igrane, vagyis Felső Igrane. Felső Igrane csaknem elnéptelenedett, mivel a lakosság inkább a part és az olíva földek felé települt. Napjainkban már található egy út a felső faluhoz, ami könnyebb megközelítést biztosít a Felső Igranehez, köszönhetően a Vrgorac – Makarska útszakasznak.

Igrane strandjai

Igrane a Makarska Riviéra egyik talán legszebb strandjával rendelkezik. A strand homokos és 1,5 kilométer hosszú. A természet formálta strand szakasz remek választás lehet gyerekes családok vagy akár idősebbek számára egyaránt. Igrane népszerű turista csalogató ajánlatokkal rendelkezik, csak azért, hogy az ide utazó turistáknak a kedvébe tudjon járni. Tehát ha esetleg aktív sportokat szereted, akkor van itt búvár iskola, vízi sport, bicikli bérlés vagy akár mini golf.

Igrane strandok

Igrane szállás, kemping

Igrane-ban számos hotel található, viszont a legkiemelkedőbb a Hotel Punta***, ami a homokos tengerpart mellett épült fel. A hotelben 134 szoba és 34 suite áll a vendégek rendelkezésére. A kemping szerelmeseinek a Dole Kemping lehet a jó választás, ami összesen 2000 embernek tud szállást adni. A kemping a fenyő erdőben található és saját kis kavicsos tengerpart tartozik hozzá. Ráadásul biztosítottak az itt tartózkodóknak zöldséges boltot, újságos kioszkot, piacot, tenisz és bowling pályát, éttermet, gyors éttermet és kisebb szuvenír boltokat is.

Igrane étterem

Régebben Igrane halászfalu volt, viszont napjainkban inkább a turizmus kapja a legnagyobb szerepet, így éttermek  és kávézók tömkelegét lehet felfedezni a nyári időszakban. Nagy választási lehetőség van az étterem kínálat között is: van itt nemzetközi étterem, pizzázó vagy akár speciális tésztás étterem is. Dalmát kaják kedvelőinek a Dado és a Tri Volta, valamint a Portina és a Stari Ribar az ajánlott.

Igrane látnivalók

Igrane felett olíva földek láthatóak, valamint a Szent Mihály kis templom, aminek a történelme a 11. századig nyúlik vissza és az egyik legjelentőségteljesebb emlékműnek tartják a Makarska Riviérán. A kikötő közelében a Simic-Ivanisevic barokk kastély áll.

Igrane

A történelem szerelmeseinek a makarskai túrát ajánlom, ami 15 kilométerre található Igrane-tól. Itt meg tudod látogatni a Ferences apátságot, a Szent Márk templomot, a városi múzeumot és a Szent Fülöp templomot.

Makarskából számos utazási iroda kínál szervezett egy napos útakat:

Igrane

Igrane vásárlási lehetőségek

Mivel Igrane egy kis turista település, így nem igazán találkozhatsz nagyobb boltokkal. Ettől függetlenül számos kis bolt kapott helyet, meglehetősen jó árakkal. Nagyobb bevásárlás esetén Makarska az ajánlott, ahol van Lidl, Konzum és Studenac.

Igrane és az éjszakai élet

Igrane éjszakai élete elsősorban a strand és környékét jelenti, ahol az éttermek és a kávézók is találhatóak. Mi a koktélozást ajánljuk kezdésnek egy helyi kávézóban, majd bulizáshoz irány Makarska, ahol rengeteg szórakozóhelyközül választhatsz.