kvarner

Kvarner öböl és szigetei

A Kvarner öböl városkái úgyszintén nagyon népszerűek e a turisták körében, több apró és nagyobb falu illetve város várja itt a nyaralni vágyókat!

A Kvarner öböl talán egyik legkedveltebb üdülővárosa Horvátország Monaco-ja, mely már az Osztrák-Magyar Monarchia idején is népszerű üdülőhely volt Opatija, ahol a gazdagság és a csillogás mindennapos.

Opatija

Opatijától nem messze található Moscenicka Draga, melyet sokat úgy emlegetnek hogy a Kvarner öböl gyöngyszeme.

A Crikvenica előfaluja illetve elővárosaként is ismert Dramalj inkább a nyugodt nyaralás kedvelőinek ajánlott, csodálatosan szép sziklás strandokkal, sziklateraszokkal várja a turistákat. Dramalj és Crikvenica tulajdonképpen szinte összeépült, egy kellemes tengerparti úton átsétálhatunk egyikből a másikba.

Crikvenicában több étterem, fagyizó, kávézó és szórakozóhely várja a kikapcsolódni vágyókat. Tovább haladva Selce következik, mely korábban a gazdagok üdülőhelye volt, mára mindenki számára elérhető csendesebb városka, a gyógyturizmusra vágyóknak remek úti cél.

A Krk híd lábánál található egy piciny falu, Kraljevica, hová kempingezők tömege érkezik, ugyanis csodálatos, természetközeli környezet és remek árak várják őket.Erre található egy szintén egészen pici üdülőhely, Jadranovo. Ha gyönyörű belvárosra vágyunk a Kvarner öbölben, akkor irány Novi Vindodolski, ahol nyaranta fesztiválok pezsdítik fel a helyieket és a turistákat egyaránt.Gyönyörű óvárossal rendelkezik Senj városa is.

A Kvarner öbölben több gyönyörű sziget is található, melyet egyenesen imádnak a turisták, ilyen Horvátország legnagyobb szigete a Krk sziget, mely nagyon változatos, helyenként kopár, helyenként buja növényzettel rendelkezik.A sziget nagy előnye, hogy már hídon is megközelíthető.

Baska Krk nyaralás

Krk sziget mögött húzódik a Cres sziget, mely talán kevésbé ismert a turisták körében, pedig csodálatosan szép tájakkal várja a látogatókat, rengeteg kirándulási lehetőség tartogatva a hegyekben és a tengerparton egyaránt.

Losinj szigete remek lehetőséget ad, arra, hogy megpillantsunk néhány delfint, ugyanis egy rezervátum található itt.

Pag szigetet sokan, úgy emlegetik, hogy ez Horvátország Ibizája, vagyis a bulisziget, ahol tényleg éjjel-nappal, hétvégén és hétköznap minden pillanatban tombol a paryt! Fiataloknak tökéletes úti cél!

Rab sziget, arról híres, hogy az oly kevés horvátországi homokos tengerpartok egyike itt található, ezért évről évre egyre többen jönnek ide vakációzni.

Rab sziget

Kicsi szigetek is vannak a Kvarner öbölben, melyen nem kimondottan turista célpontok, de némelyik akár azzá is válhat. Goli szigete teljesen lakatlan és kopás, kikötésre alkalmatlan öblökkel tarkítva.Régen börtönszigetként funkcionált. Az Ilovik sziget, ugyan nem lakatlan de csupán háromszázötven ember él ezen a hat négyzetkilométeren.

Plavnik sziget szintén teljesen lakatlan, teljes egészében mészkőből álló ki sziget. Ezzel szemben Susak sziget mindössze homokból épül fel. Sv. Grgur sziget szinte teljesen ismeretlen a magyar utazó számára pedig ez Horvátország második legzöldebb szigete. A vadászok egyik kedvenc helye Horvátországban. Unije sziget jelenti tulajdonképpen a Kvarner öböl határát.