Görögország

Akrotiri

Akrotiri az öt kalderafalu egyike, nevezetes a nevét viselő régészeti lelőhelyről. A közelben találhatók a híres strandok – a Red Beach, és a White Beach, amelyek elsődleges úti célja a Santorinire érkezőknek. Az Akrotiri világítótorony különösen kedvelt naplemente néző hely. Akrotiri Fira-ból körülbelül fél óra alatt érhető el autóbusszal. (tovább…)

Firostefani

Firostefani Santorini kaldera falvainak egyike, közvetlen a kaldera peremén található, ahonnan festői kilátás nyílik a kráterre. Fira-hoz szorosan kapcsolódik, gyalogosan is 10 perc alatt, de a buszpályaudvarról induló buszokkal is könnyedén közelíthető. Manapság Firostefani egyre népszerűbb a nyugalma miatt, sokan választják nem csak szállásul, hanem vacsora helyszínül is a festői naplemente megtekintésére. (tovább…)

Imerovigli

Imerovigli Santorini kaldera falvainak egyike, közvetlen a kaldera peremén található, ahonnan festői kilátás nyílik a kráterra. Habár a lenyűgöző naplemente miatt Oia a legnépszerűbb, a zsúfoltságot kevésbé élvezők számára Imerovigli ideálisabb. A kaldera peremén fantasztikus panorámát nyújtó kiváló éttermek és szállások találhatók, ráadásul az árak szempontjából is kedvezőbb. (tovább…)

Pyrgos

Pyrgos sokak által a legszebbnek ítélt települése Santorininek, egyben a legmagasabban fekvő faluja is, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik a sziget mindkét oldalára és a tengerre. Kükladikus épületei, és templomai mellett figyelemre méltó borászatokkal rendelkezik, az ültetvények felkeresése jó alkalom a híres helyi bor történetének és termelésének a megismerésére. A bámulatos faluról elterjedt, hogy egykor Santorini fővárosa volt, ám ez nem felel meg a valóságnak. (tovább…)

Megalochori

A festői Megalochori egyike a legszebb falvaknak Santorinin, a központjából bámulatos a kilátás a kalderára és a hírnevét megalapozó szőlőültetvényekre. Kiváló naplemente néző hely a kaldera szikláin álló Agios Nikolaos kápolna. Megalochori jelentős még az Elveszett Atlantisz Múzeumról, valamint a környékbeli pincészetekről. (tovább…)

Mesaria

Mesaria Santorini közepén található, a kis falunak rendkívül jó az elhelyezkedése, hiszen központi csomópontja révén összeköttetésben áll a legfontosabb településekkel és a strandokkal. Mivel a falu egy része a kalderára épült, így Mesaria a látvány szempontjából is tökéletes élményt nyújt. (tovább…)

Kamari

Kamari Santorini leghíresebb tengerparti települése, modern infrastruktúrája és Kék zászlós strandja miatt kedvelt a családos nyaralók körében. Jelentős attrakciója a Bormúzeum, amely mélyen a föld alatt egy hosszú barlangban található. Fira-tól csak 8 km-re, Santorini repülőterétől pedig 6 km távolságra fekszik. (tovább…)

Santorini látnivalók

Santorini egy meseszép sziget, így komplett terv nélkül is remekül érezheted magad a szigeten, viszont tudok adni pár tippet, melyet érdemes megnézni, kipróbálni a szigeten. Amennyiben úgy érzed, hogy kimaradt valami, akkor jelezd a hozzászólásban és mi beleírjuk a felsorolásba. (tovább…)

Kréta utazás

Kréta a 13 görögországi régió legdélebben fekvő és egyben legnagyobb szigete. A Földközi tenger ötödik legnagyobb szigete. Krétán, mely 260 km hosszú és 12-57 km széles, számos hangulatos üdülőhely, gyönyörű tájak, magas hegyek vonzzák az idelátogató turistákat. (tovább…)

Korfu utazás

Amikor Korfura érkezik az ember, nem tudja, mit is csodáljon meg először: Korfu természeti szépségeit, a városok, falvak festői látványát vagy a pompás öblök és strandok széles választékát. Ez az, ami a nyaralók ezreit minden évben Korfura vonzza. Korfu a Jón-szigetek legészakibb tagja. (tovább…)