Naplemente Santorini Oia

Santorini legjobb naplemente néző helyei

Santorini naplementét sokan tartják a világ legkülönlegesebb jelenségének. Habár Oia a legfelkapottabb, a sziget számos pontján lehet gyönyörködni a természeti szépségben. Kevéssel napnyugta előtt az ég és az épületek rózsaszínes árnyalatban ragyognak, majd később a mécsesek és lámpások fényében is lenyűgöző a látvány.

Naplemente Oia-ból

A legtökéletesebb naplemente kétségtelenül Oia képeslapra illő városában látható. Körülbelül negyed órával a napnyugta előtt az ég és az épületek rózsaszínes árnyalatban ragyognak. Különösen látványos a napnyugta utáni pár perc, amikor elkezdik a lámpákat és a mécseseket felkapcsolni, és az ég is megtartja a meleg színeket.

Naplemente Santorini Oia

Mivel ez a legnépszerűbb hely, mindig nagyon zsúfolt. A legtöbb turista Oia kastélyhoz érkezik. A velencei kastélynak mára a régi őrtornyainak romja látható, és már jóval napnyugta előtt próbálnak maguknak tökéletes helyet, nézőpontot biztosítani.

Naplemente Santorini Oia Kastély

A kastélytól a szűk utcácskákban jobbra haladva, a narancsszínű Kastro Oia Houses előtti lépcsőknél szintén több száz turista várja az ikonikus naplementét minden alkalommal, amely egyben Oia legnépszerűbb Instagram-pontja. A korábbi Blue Dome Photo feliratú hely mára magántulajdon áll.

Naplemente Fira-ból

A naplemente Fira-ból legtökéletesebben egy tetőtéri bár, vagy többszintes étterem teraszáról élvezető, és nyilvánvaló, hogy a legjobb nézőponttal rendelkező helyeken mélyebben kell a pénztárcába nyúlni. A gyönyörű fehér templom (Othodox Metropolitan Cathedral) előtt, közvetlenül  a Fira-Oia sétánynál lévő nézőpontnál pár pad is található, azonban napnyugtakor nagy zsúfoltságra kell számítani.

Naplemente Santorini Fira

Naplemente a tengeren

Hajókirándulás a kaldera mentén egy lenyűgöző 360 fokos naplemente-élményt kínál: keleten a fehér falvak ragyognak a lemenő nap fényében, nyugaton pedig a nap elsüllyed a tengerben, miközben sziluettbe vonja a környező szigeteket. Kora délután az alkonyat előtt rengeteg hajó indul, például Fira régi kikötőjéből is. Nagyon jó ár-értékarányban vehetünk részt romantikus naplemente néző túrán, amely vulkán túrával, úszással egybekötve a Hot Springnél, illetve naplemente az Oia alatti vizeken – időjárástól, hullámzástól függően- mással össze sem hasonlítható élményt nyújt.

Naplemente Santorini

Naplemente Imerovigli-ből

A festői Imerovigli egyre népszerűbb naplemente néző hely, jóval kevésbé zsúfolt, mint Oia. Ugyanakkor egy kávézó, bár teraszáról, vagy a Skaros-sziklánál lévő velencei várromtól is fantasztikus kilátás nyílik a Thirassia-sziget mögé lebukó napra, és Imerovigli fekvése miatt más szemszögből tárja fel Santorini szépségét.

Naplemente Santorini Imerovigli

Naplemente Akrotiri világítótoronytól

Aki már látta a varázslatos színekben tündöklő Oia-t a naplementében, annak érdemes a sziget másik oldaláról az Akrotiri világítótorony mellől megtekinteni. Napnyugtakor a torony masszív épületnek lenyűgöző a sziluettje, és mellé páratlan panoráma is tárul. A világítótorony egy keskeny, nehezen járható úton közelíthető meg, és belseje elzárt a látogatók elől.

Naplemente Santorini Akrotiri világítótorony

Naplemente Kamari, vagy a Perissa strandról

Habár kétségtelen, hogy az ikonikus Santorini naplemente a kaldera felöli oldalról látható, érdemes a lemenő nap fényét Kamari Beach, vagy a Perissa Beach fekete homokos partjáról megtekinteni egy jó vacsora és egy pohár ital mellől.

Naplemente Santorini Kamari Beach