Perissa beach

Görögország szigetei

Görögországban összesen 1400 sziget van, ezek felsorolására nincs lehetőség és azt hiszem szükség sincsen rá, de  a nagyobb szigetek mindenképpen részletes bemutatást kapnak.

Mivel Görögország partjait több tenger is mossa, így a szigeteket is bizonyos mértékig csoportosíthatjuk ez alapján.

A Jón tenger szigetei alkotják a Jón szigetcsoportot, mely leghíresebb tagjai Korfu, Zakynthos, Kefalonia és Lefkos.

Az Égei tengerben ennél már jóval több sziget található, melyek a következők :

Szporádok : Alonniszosz, Skiathos, Skopelos, Skyros

Északkelet Égei szigetek : Évia, Salamis, Thassos, Samothraki, Limnos, Lesbos, Hios, Samos

Kükládok: Mykonos, Délos, Paros, Santorini, Sifnos, Naxos

Dodekanész szigetek: Rodos, Kos, Patmosz, Asztipalea, Kalimnos, Karpathos, Kaszosz, Lerosz, Niszirosz, Simi, Tilos, Kastelorizo

Önálló sziget és egyben Görögország legnagyobb szigete : Kréta

Jón tenger szigetei

A Jón tenger szigetei közelségük és remek áraik miatt  talán a legkedveltebb görög szigetek.

Korfu a smaragdzöld sziget az egyik legközelebbi görög szige, buja növényzete és csodás tengeröblei mindenkit elvarázsolnak.Ha egy pihentető és természetközeli  nyaralásra vágyunk, akkor Korfu igen jó választás, hiszen ne felejtsük el, hogy Sissi is itt pihente ki betegségét.

Korfu

Zakynthos vagy más néven a Kelet Virága, elképesztően szép természeti csodákkal várja  a látogatóit.Itt van a világ egyik legtöbbet fényképezett helye, a Navaggio öböl, ahol egy partra vetett csempészhajó roncsait csodálhatjuk még és eközben lubickolhatunk a türkizkék vízben a hófehér sziklák között.

Zakynthos

Kefalonia szigetére, azt szokták mondani, hogy szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk. Kefalonia leghíresebb strandja  a Myrtos Beach, kihagyhatatlan ha itt járunk. Kefalonia egyébként a Corelli kapitány mandolinja című filmből is ismerős lehet!

Kefalonia

Szporádok szigetei

A Szporádok szigetei közül az egyik legszebb Skiathos szigete, ahová a környező szárazföldi üdülővárosokból is  érkeznek látogatók fakultatív programok keretében. Csodálatosan szép strandjairól és a pihentető nyaralás lehetőségeiről híres a sziget.

Skiathos

Skopelos szigete egy csodálatosan szép sziget, tele növényekkel és napsütéssel, sokak szerint ez az Égei tenger gyöngyszeme. Hamisítatlan görög sziget, egyelőre még nem a tömegturizmus színhelye, így ha egy valódi görög nyaralásra vágyunk  milliónyi turista nélkül, akkor Skopelos tökéletes választás .

Skyros szigete szintén mentes a tömegturizmustól, sok környező országban még teljesen ismeretlen a lehetséges görög úti célok között. Skyros, azonban a görög turisták által kedvelt, inkább a belföldi turizmusban van jelentősége, csak komppal juthatunk el ide Evia szigetéről!Érdemes megcsodálni a szigetet a tengerről, ugyanis páratlanul bájos benyomást tesz hófehér házaival.

Skyros

Északkelet Égei szigetek

Evia az ország második legnagyobb szigete, hídon keresztül is megközelíthető. Sokezer éves történelmének köszönhetően nagyon szép látnivalókat tartogat az ide érkező turisták számára.

Evia

Thassos szigete a legészakibb görög sziget, fantasztikus természeti csodákkal várja  a látogatókat, az eldugott tengeröblök nagyon romantikus nyaralást ígérnek.A pici görög hegyi falvak megőrizték a régies bájukat.Ezekben a falvakban mindig szert tehetünk valami nyalánkságra, mint méz, mézben pácolt dió, mandula, mézes szezámmagos szelet vagy akár extra szűz olívaolaj.

Thassos

Lesbos sziget, akár a a Lesbia madárkái című alkotásból is ismerős lehet  mindenki számára.Ennek a szigetnek köszönhetjük a finom görög pálinkát, mely ánizsos ízével igazán közkedvelt a turisták körében, mely nem más mint az Ouzo.

Dodekanész szigetek

A Dodekanész szigetek összesen 15 nagy szigetből és 150 kicsi szigetből állnak.

Rodosz szigete nagyon népszerű a magyar turisták körében, gyönyörű történelmi látnivalókkal, szuper strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja  a turistákat. Ha Rodoszon járunk látogassunk el a Pillangók völgyébe, ahol felejthetetlen élményben lesz részünk.

Rodosz

Kos egy kellemesen bejárható sziget, akár robogóval, akár quaddal.A mítoszok szerint Kos sziget fái alatt oktatta Hippocrates a tanítványait.

Kalymnos a Dodekeanész szigetek legszebbike, vitathatatlanul. Aki egy csodálatos és nyugodt nyaralásra vágyik mindenképpen ide utazzon.

Kalymnos

Karpathos főleg turista sziget, hiszen az állandó lakók száma elég alacsony, így a szezonon kívül eléggé kihalt, de a nyáron nyüzsög és pezseg.  Karpathos híres arról, hogy igen nagyon tudnak itt lenni a légmozgások, még a tengerészek is kegyetlen útnak tartják ezt a részt a tengeren.

Kréta

Kréta szigete megannyi csodát rejt, olyan mintha hidat képezne Európa és Afrika között. Ez Görögország legnagyobb szigete, önálló szigetet képez, nem tartozik egyik szigetcsoporthoz sem.Káprázatos strandokkal rendelkezik, melyek nagyon különböznek egymástól, ilyen például a híres pálmafás Vai Beach, vagy a rózsaszín homokkal borított Elafonisi Beach.

kréta