Platamonas

Platamonas

Platomanas egy tengerparti nyaralóhely Görögországban, Makedónia központjában. A falu az egyik legfontosabb turista célpont a Pieria-ban, köszönhetően a zöld tájnak, mesés tengerpartjának és a kristálytiszta vízének. Nem meglepő, hogy kiemelt helyként kezelik a turisták és az utazási irodák is. Kitűnő választás lehet számodra, ha szeretnéd jobban megismerni a környéket, a Görög kontinenst, vagy éppen a görög szigetvilágot.

Platamonas legnépszerűbb látnivalója a Velencei vár. A faluban jó pár éttermet, hotelt és kemping helyet találhatunk magunknak, így a kínálat tekintetében sem lehet okunk a panaszra. A nyári időszakban a turistákkal együtt a 2000 fős falu lakossága akár a 120 ezer főt is súrolhatja. A nagy szám leginkább a kelet-európai vagy görög turistáknak köszönhető. A görögök előszeretettel utaznak Platamonasba, hiszen remek fekvésének miatt szinte bárhova eljuthatunk erről a központi részről meglehetősen könnyen.

Platamonas Platamonas legnépszerűbb látnivalója a Velencei vár. A faluban jó pár éttermet, hotelt és kemping helyet találhatunk magunknak, így a kínálat tekintetében sem lehet okunk a panaszra. A nyári időszakban a turistákkal együtt a 2000 fős falu lakossága akár a 120 ezer főt is súrolhatja. A nagy szám leginkább a kelet-európai vagy görög turistáknak köszönhető. A görögök előszeretettel utaznak Platamonasba, hiszen remek fekvésének miatt szinte bárhova eljuthatunk erről a központi részről meglehetősen könnyen.

A görög hagyományoknak köszönhetően a várost a platán fákról és a terjedelmes homok tengerpartjáról nevezték el. A környéken egyikből sincs hiány. A legtöbb ide látogató turista nem vakon utazik Platamonasba. Nagyon jól tudja, hogy a közelben található az Olympus, mely a görög mitológiából ismert hegy, ami az istenek lakhelye volt, több ezer éven keresztül. A véleményeket olvasva a nyaraló helyről úgy éreztem, hogy nem igazán találtam olyan bejegyzéseket a neten, amely bele tudott volna kötni a Platamonas szépségébe.

Platamonas

Kevés helyet lehetne említeni a világon, amely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint Platamonas: végtelen hosszúságú arany színű homokos tengerpart, hegyvonulatnyi történelem megspékelve a mesés kilátással, remek árak, minden igényt kielégítő tömegközlekedés.

A város központja természetesen pezseg az élettől az esti órákban: szuvenír boltok, szupermarketek, kirakodó vásárok és utcai művészek szórakoztatják az ide látogató kíváncsi turistákat. Az esti órákban, vagyis ahogy egy picit csökken a hőmérséklet, akkor a helyiek és a turisták otthagyják a strandokat és nekiveselkednek a környéknek, pontosabban Görögország legnagyobb hegyének, az Olympusnak. A közelben található Palios Panteleimonas faluja is, amely remek lehetőséget kínál egy kis délutáni sétára.

Platamonas

Platamonas szállásBooking.com

Platamonas megközelítése

Platamonast a legkönnyebben vonattal vagy busszal tudod megközelíteni. A vonat állomás a várostól nem messze található, Nei Pori-ban. A legközelebbi repülőtér a Thesszaloniki-i Makedóniai Nemzetközi Repülőtér, amely 104 kilométerre található Platamonastól.(1 óra vonattal, 1 óra 10 perc busszal). A vonatjegy ára 12 € Thesszaloniki-ből, míg Larissa-ból(30 perc) alig 4 €. Katerini-től 38 km-re délre helyezkedik el és 49 km-re észak-keletre van Larissa-tól.

Platamonas

Platamonas időjárása

  Jan  Febr  Márc  Ápr  Máj  Jún  Júl  Aug  Szept  Okt  Nov  Dec
Legmagasabb  14  15 17 20 24 28 30 30 28 24 19 16
Legalacsonyabb  6  6 8 10 14 18 20 20 18 14 10 8

Platamonas térkép