Görögország

Kefalonia

Kefalonia a legnagyobb a Jón-szigetek közül és meglehetősen különbözik a többi szigettől. Az egyhangú vélemények alapján a sziget a görög szigetek között az egyik legszebb stranddal rendelkezik. A szigetet mindenképpen meg kell ismerned, ha erre fele vetne a sors. Continue reading “Kefalonia” »

Sarti

Sarti Sithonia kerületébe tartozik és 135 km-re található Thessaloniki városától. A Sithonia-félsziget keleti részén, az Égei-tenger partján fekszik. Sarti egy kis település, amely kiemelt turista paradicsom, nem csak a magyarok számára. Sekély és tiszta vize Görögország egyik rejtett paradicsoma. A Sithonia-félsziget Görögország legtisztább tengervízével és levegőjével rendelkezik, mivel az egész területén nem üzemelnek környezetre káros gyárak, vagy más ipari épületek. Sarti minden évben kiérdemli a világos kék színű zászlót, mely csak a legtisztább vizű területeknek jár. Continue reading “Sarti” »

Parga

Parga (görögül Πάργα) egy város, amely északnyugat (Epirusnak is nevezik) Görögországban található. A Jón-tenger partján található Preveza és Igoumenitsa város között. Leginkább üdülőközpontként lehetne besorolni, mely mesés kilátással rendelkezik. Parga városa egy kis védett öbölben helyezkedik el, ahol a házak nagy része a hegyoldalon kapott helyet közvetlenül a part mentén. A várost körülvevő hegyek olíva ültetvényekkel vannak tele. Continue reading “Parga” »

Makrygialos

Makrigialos az Olympusi Riviérán található, Görögországban. A helyet nem igazán ismerik a magyar turisták, viszont azért itt-ott olvashatunk róla pár hasznos dolgot. Thesszaloniki-től 50 km-re helyezkedik el, közel Paralia üdülőfaluhoz. A hely meglehetősen nyugodt, így elsősorban pihenni vágyó emberek számára ajánljuk ezt a remek elhelyezkedésű halászfalucskát, ami elsősorban a turizmusból él, viszont másodlagosan komoly figyelmet szentel a halászatra és a kagylótenyésztésre. Continue reading “Makrygialos” »

Roda

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis halászfalu Korfuban, amely a 80-as évektől kezdve kiemelt fontosságú turisztikai központ szerepét kezdte betölteni a családos, nyaralni vágyók számára, köszönhetően a hosszú homokos partjának és biztonságos vízmélységének. Continue reading “Roda” »

Zakynthos

Zakynthos ( Görögül: Ζάκυνθος, [ˈzacinθos] ) vagy más néven Zante egy görög sziget a Jón tengeren. Pontosabban a harmadik legnagyobb a Jón szigetek közül. Zakynthos egy teljsen különálló sziget a Jón-tengeren egy önkormányzata/törvényhatósága van. 420 négyzetkilométeren terül el a sziget és 123 kilométer hosszú parttal rendelkezik. A szigetet Zakythos után, a legendás arkádiai Dardanus fiáról nevezték el. A sziget turizmusa évről-évre virágzik, így lassan már minden utazási iroda kínálatában is helyet kaphat. Continue reading “Zakynthos” »

Korfu

Korfu (görögül: Κέρκυρα, Kérkira  olaszul: Corfù) egy Görögországban található sziget, amely a Jón-tengerben helyezkedik el. A Jón-szigetek második legnagyobb szigete, amely több kis szigettel együtt alkotja az egyik legnépszerűbb úti célt a turisták számára. A szigeteteket egyetlen önkormányzatként kezelik, amely azt jelenti, hogy a hozzá tartozó kis szigetek, EríkuszaMathráki és Othoní sem rendelkeznek önálló önkormányzattal. A sziget legnagyobb városát is Korfunak, vagy Korfuvárosnak (Kerkyra) hívják. Continue reading “Korfu” »

Kerkyra

Kerkyra (Kerkira, Kérkira), Korfu “fővárosa”, kiemelt turista látványosság a szigeten, meseszép kilátással az albán hegyekre. A város jelenlegi képére jó pár kultúra hatott, a bizáncitól kezdve, a velencein és angolon keresztül egészen a görög kultúráig. A házak nagy része az elmúlt évszázadban újra lett építve, de ettől függetlenül nem ritka a 300-400 éves épület sem. Continue reading “Kerkyra” »

Sidari

Sidari a leghíresebb turista település Korfu szigetén, amely az északi parton található és ez pont az a hely, melyet látnod kell, ha a szigeten járnál. Sidari megközelítőleg 40 kilométerre található Korfu városától és autóval körülbelül 45 perc alatt lehet ideérni. Kisebb halász falu volt, de a 80-as években a város népszerű turista központ lett. Minden évben a város óriásit tud fejlődni és napjainkban már 14 ezer ember találhat itt magának szállást, ami egy ilyen is szigethez és városhoz képest is óriási szám. Continue reading “Sidari” »

Paleokastritsa

Paleokastritsa Korfu egyik legkedveltebb és talán az egyik legszebb helye.  Paleokastritsa partszakasza egyszerűen mesés, természeti adottságaihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy 2 nagyobb félszigeten található várost 5 öböl teszi csábítóbbá. Az öblöknek köszönhetően az élővilág színességére sincs hiány, az itt található sziklaképződmények pedig motorcsónakkal ajánlott látnivalónak bizonyulnak. Continue reading “Paleokastritsa” »

Paralia

Paralia egy kis part menti település Thesszaloniki-től 70 kilométerre, Katerini település közvetlen szomszédságában az Égei-tenger észak-nyugati sarkában. A kis falucska lakossága szinte csak a turizmusból él és a méretét tekintve alig 3 km hosszú, viszont az egyik kiemelt turista célpont a magyar utazási irodák kínálatában. Miért is lett annyira felkapott a környék a magyarok és más utazni vágyó emberek számára? A válasz egyszerű: az Olympos hegy lábánál fekszik, a görög mitológiai istenek birodalmától nem messze. Az itt található publikus strandok tiszták és teljes körű szolgáltatást tudnak kínálni az ide látogató turisták számára. A víz meglehetősen tiszta és lassan mélyülőnek mondható. Continue reading “Paralia” »

Platamonas

Platomanas egy tengerparti nyaralóhely Görögországban, Makedónia központjában. A falu az egyik legfontosabb turista célpont a Pieria-ban, köszönhetően a zöld tájnak, mesés tengerpartjának és a kristálytiszta vízének. Nem meglepő, hogy kiemelt helyként kezelik a turisták és az utazási irodák is. Kitűnő választás lehet számodra, ha szeretnéd jobban megismerni a környéket, a Görög kontinenst, vagy éppen a görög szigetvilágot. Continue reading “Platamonas” »

Nei Pori

Nei Pori az Olympus riviérán található, Platamonas falujától délre. A tengerpart megközelítőleg 70 kilométer hosszú, amely jó pár turista paradicsomot is érint, melyek víz tisztasága és környezete magával ragadó. Nei Pori meglehetősen új falu, amit a ’70-es években alapították meg, Pori vagy “Pourlia” lakosai egy földosztást követően. A partról is láthatod Pori faluját, amely az Olümposz lábánál található megközelítőleg 8 kilométerre a településtől. Nei Pori északra található a Pinios folyó deltájától és a delta nagy része természetvédelmi terület. Continue reading “Nei Pori” »

Chora Sfakion

Chora Sfakion vagy Sfakia egy kis történelmi település alig 500 lakossal a Chania prefektúra déli részén. A kis falu a Chora Sfakion önkormányzat központja és a területet leginkább úgy ismerik, mint Sfakia, amelyhez hozzátartozik a Chania prefektúra hegyek vidéke is. Ez az önkormányzat megközelítőleg 468 négyzetkilométert fed le, viszont az egyik legritkábban lakott terület egész Görögországban a durván felfele kerekített 3000 fős lakosságával. Continue reading “Chora Sfakion” »

Kréta Látnivalók

Ha egy szóval kellene jellemezni Kréta szigetét, akkor azt mondhatnánk, hogy változatos. Homokos krétai tengerpartok elbújnak a magas hegyláncolatok rejtekében és modern városok épültek Kréta ősi romjai fölé. A szigetre számos kultúra hatott – minószi, Ottomán, Velencei vagy akár a görög –  és mindegyik hozzáadott egy picit a saját kultúrájából, hogy létrejöhessen a modern kori Kréta szigete, a turisták paradicsoma. A sziget az évezredek alatt is magával ragadó tudott maradni, így akármerre jársz a szigeten, mindenhol akad számodra valami szép, megcsodálható, ami miatt mindig vissza fogsz vágyni a szigetre. Continue reading “Kréta Látnivalók” »

Elounda

Elounda Kelet-Krétán található, északra Agios Nikolaostól és délre a part menti turista övezettől Plaka-tól. Elounda egy mesés kis halászfalu volt a Mirabello-öbölben. A város lakói mezőgazdaságból, halászatból, só és csiszolópor kitermelésből próbálták fenntartani a családjukat. Continue reading “Elounda” »

Hersonissos

Hersonissos Anissaras és Stalis között helyezkedik el, 26 kilométerre Herakliontól, Kréta fővárosától. A várost pár évtizeddel ezelőtt kezdték építeni a turisták számára és napjainkban az egyik legnagyobb turista övezet lett Krétán. Hersonissos-ban megközelítőleg 3000-en laknak, de ez a szám nyaranta tízezerre is dagadhat, köszönhetően a sok vendégmunkásnak és a több ezer turistának. Hersonissos nem egy ideális krétai nyaraló város mesés kilátással, inkább csak egy egyszerű üdülőövezet, amely a turizmusból szeretne megélni. Continue reading “Hersonissos” »