Spanyolország

Octopus Aquapark – Aqualand

Az Octopus Aquapark Costa Adeje településen található, kellemes egész napos kikapcsolódást biztosít a gyermekes családok részére. Az Aquapark egy kombinált szabadidős létesítmény, amelyből hasonló nem található Tenerifén. 1985-ben alapították és a Nemzetközi Tengeri Állatidomárok Szövetségének díját, a világ legjobb delfinshow-t is elnyerték. (tovább…)

Magaluf

Magaluf üdülőhely Mallorca fővárosától 18 kilométer távolságra, a sziget délnyugati felén lévő öbölben található. A közeli Palma Nova és Magaluf a pezsgő éjszakai életet favorizáló turisták központi helyének számít. A város hangulatos sétálóutcáiban mediterrán hangulatú kávéházak, éttermek találhatók, és számos éjszakai bár található a Punta Ballena-n. (tovább…)

Palma Nova

Palma Nova Mallorca délnyugati részén fekvő üdülőtelepülés. A hosszú homokos strandja miatt a népszerű helyek közé tartozik. Főként azok választják, akik a nyugalmasabb, csendesebb környezetet részesítik előnyben. A szomszédos éjszakai élettől nyüzsgő Magaluf akár sétálva is megközelíthető. (tovább…)

Deia

Deia Mallorca északnyugati felén található, Soller és Valldemosa között. A Tramuntana hegy szívében Deia Mallorca egyik legértékesebb hegyi falujának számít, a tájegység része az Unesco Világörökségnek. A sziklás öbölpartját, a Cala Deia-t a Tramuntana hegy határolja, a festő látnivalók miatt népszerű úti célja a Mallorcára érkező turistáknak. (tovább…)

Teide Nemzeti Park

A világ egyik legértékesebb ökoszisztémája a Kanári-szigeteken található, amely a szigetcsoport legértékesebb javai közé tartozik. Összesen négy nemzeti parkkal és hat bioszféra rezervátummal büszkélkedik. Különösen figyelemre méltó a tenerifei Teide Nemzeti Park, ahol a Teide-hegy fenséges látványában lehet gyönyörködni. (tovább…)

La Laguna

La Laguna Tenerife északi részében található, a sziget második leglakottabb települése. A teljes neve San Cristobal de La Laguna, 1999-ben az Unesco Világörökség része lett. Saját tengerparttal nem rendelkezik, egy nagy kiterjedésű völgyben fekszik. La Laguna nem üdülőparadicsom, hanem egy nagy múltú egyetemi város, egyetemét 1927-ben alapították. (tovább…)

Siam Park

A világhírű Siam Park Tenerife déli részén található Costa Adeje üdülőtelepülésen. A park már kinézetében is látványos, a trópusi környezetben a thai stílusú épületek kivételes megjelenést kölcsönöznek. A Siam Parkot évek óta a világ legjobb vízi parkjának tartják, amelyet a nemzetközi elismerések is tanúsítanak. (tovább…)