Costa Brava

Costa Brava

A vad part, a Costa Brava igen közel van Barcelonához. Spanyolország egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. Partja homokos, vize hihetetlenül tiszta, mindemellett olcsóbb az egyéb nyaralóhelyeknél, ezért ennyire népszerű. Ezen a parton is találunk megtekintésre érdemes városokat és falvakat. Elsősorban Lloret de Mar, mely a vad part fővárosa.

Lloret de Mar

Ez a város nem a pihenés városa, sokkal inkább a partik és a pezsgő éjszakai élet és a nyüzsgés nyaralóhelye. Rengeteg szálloda van Lloret de Mar-on, továbbá egymást érik az éttermek, mulatók és egyéb szórakozóhelyek. Ami a családosok számára érdekes lehet, az a hatalmas csúszdapark, a Waterworld. Akik csendesebb nyaralásra vágynak, azoknak inkább Tossa de Mar a megfelelő üdülőhely, mely mintha egy XVI. századi mediterrán falucska lenne. Pár percre van csak Lloret de Mar-tól, de mintha évszázadok választanák el egymástól a két települést. Hangulatos óvárosa rabul ejti a látogatót.

A másik nagy kedvenc turista célpont Llafranc, mely természeti szépsége igen megkapó. Családosok számára ideális választás lehet, hiszen partja biztonságos, lassan mélyülő. A város sok sportolási lehetőséget is nyújt teniszpályák, búváriskolák és golfpályák formájában. A Sant Sebastian világítótorony tetejéről megtekinthetjük az egész környéket, a panoráma csodás. Blanes városa azoknak való, akik szeretik a látnivalókat. Az óvárosban megtekinthetjük a Santa Maria plébániatemplomot, de ebben a városban van a világ egyik leghíresebb botanikus kertje a Jardin Botanic Marimutra.

Figueres Dali museum

Azok számára, akik a szépművészet iránt érdeklődnek, kihagyhatatlan Figueres, mely Salvador Dali szülővárosa. Itt található a Dali Színházmúzeum, amit Dali tervezett. Ugyanebből az okból érdemes megnézni Cadaques-t, mely egy csendes kis halászfalu a francia határ előtt. Talán ezért is választotta Dali lakóhelyül magának. Itt élt és festett, de nem ő volt az egyetlen festőművész, többeket is elvarázsolt ez a térség. Ehhez hasonló kis halászfalu, ahol ugyan már tilos a halászat, mert természetvédelmi területté nyilvánították, de a halászfalu jellegét megőrízte, ez L’Estartit. Mostanában felkapott búvárközponttá vált.

Costa Brava

A Costa Brava fő kikötőjét Palamos-on találhatjuk, mely a vad part legnagyobb természetes öblében van. A homokos strand három kilométer hosszú, ebből következően kedvelt célpontja az utazóknak, ehhez igazodva éjszakai élete is követte az igényeket, igen kedvelt szórakozóhellyé vált.

Van egy kis falu, melyet nagyon sokan Velencéhez hasonlítanak, ez Rosas. Természeti adottságai csodásak, továbbá a falutól nem messze van egy aquapark, mely az egyik legjobb az egész Spanyol partvidéken, persze nem marad el mögötte Marineland sem, mely szintén egy érdekes aquapark Malgrat de Mar-ban. Ez a város mára már teljesen összeépült Santa Susannával. Az óvárosban lévő gótikus templomot és a világítótornyot érdemes megnézni.

Costa Brava

Azok részére, akik hegyet szeretnének mászni, vagy csak kirándulni a hegyekbe, a Montserrat hegy a legmegfelelőbb hely. Ez ugyan nem tartozik a vad parthoz, de közel van hozzá és kár lenne kihagyni az élményt. A hegycsúcs Barcelonából is megközelíthető libegővel, mely csodálatos élmény. Tetején megtekinthetjük a Monistrol de Montserrat kolostort, mely egy bencés kolostor a IX. századból. Montserrat a sziklamászóknak is kedvelt helye, továbbá évente rengeteg ember zarándokol el ide, tekintve, hogy itt őrzik a Fekete Madonnát.